2019-03-11

Videóban méltatta Sargentini pártját a Hamász

Oszd meg másokkal is!

Youtube-csatornájukon közölt videóban méltatta egy Hamászhoz köthető palesztin propagandaszervezet a holland Zöld Baloldalt.

Videóban méltatta a Hamász a holland Zöld Baloldalt. Az Izraelt bojkottáló holland párt hárítana, ám azóta számos zsidó orgánum és szervezet felhívta a figyelmet a Zöld Baloldal Hamász-méltatást kiváltó nézeteinek tarthatatlanságára – írja a Neokohn.

Az EPAL Media Center egy számos európai országban tevékenykedő, Hamászhoz köthető palesztin propagandaszervezet, mely a nemzetközi téren próbálja elvitatni Izrael létjogosultságát és méltatni a szélsőséges dzsihadista Hamász terrorcsoportot. Alapítója és fenntartója Amin Abu Rashid, a Hamász holland-palesztin tagja. Rashidot Izrael állam 2013 óta a Hamász európai képviselőjeként kezeli – írja a portál.

Az EPAL YouTube-csatornája egy hete közölt egy arab nyelvű videót „A Zöld Baloldal meghirdette Izrael bojkottálását” címmel. A videó szövegének fordítását a Jonet.nl holland-zsidó hírportál közölte.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Zöld Baloldal (GroenLinks) egy alsó- és felsőházi, illetve EP-képviselettel rendelkező holland párt, mely nemrég hivatalosan is elfogadta az Izrael bojkottját hirdető BDS-mozgalom célkitűzéseit pártkongresszusán. Mindezt a párt Magyarországon is hírhedtté vált politikusa, Judith Sargentini is bejelentette hivatalos Twitter-oldalán. Mint írta: „A Zöld Baloldal kongresszusa elfogadja a határozatot, miszerint »a BDS legitim módja a palesztinok megsegítésének az ő igazságukért való küzdelmükben.«”

A Neokohn cikke szerint a Zöld Baloldal tömör közleményben reagált az EPAL videójára.

A közlemény szerint a Zöld Baloldal pártkongresszusán mindössze a BDS „kriminalizálása” ellen szólalt fel, úgy utalva az antiszemita kezdeményezésre, mint egy „izraeli erőszakra válaszul” létrejött, „nemzetközi mozgalom”. Kiemelték, hogy a párt hangsúlyt fektet a szólásszabadságra, mint az „egészséges demokrácia központi értékére”, és ellenzik „a vélemények büntetését és tiltását”, függetlenül attól, hogy egyetértenek-e velük. „A konferencián elfogadott indítvány ebbe a hozzáállásba illeszkedik” – írják. A közlemény azzal zárul, hogy „az indítvány nem támogatja a BDS céljait. A Zöld Baloldal nem támogatja Izrael bojkottálását. A Zöld Baloldal nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi jognak és emberi jogok tiszteletének való megfelelésre. Az izraeli-palesztin konfliktusban elutasítjuk az erőszakot és a megfélemlítést mindkét oldal részéről”.

Mandiner nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...