2018-04-21

(Videó!) Megtalálták azt a 11 éves fiút, aki az állítólagos szíriai vegyi támadás után készült videóban látható, és elképesztő dolgot mesélt

Oszd meg másokkal is!

Az RT Arab hírügynökség elutazott a Dúmában található kórházba, amely az állítólagos vegyi fegyver támadás után készült felvételen láthat…

Az RT Arab hírügynökség elutazott a Dúmában található kórházba, amely az állítólagos vegyi fegyver támadás után készült felvételen látható. Az újságírók beszéltek egy fiúval, aki a videóban látszik, aki elmesélte nekik az eseményeket. A 11 éves Hassan Diab volt az a remegő fiú, aki a videóban látható az állítólagos vegyi támadást követően a kelet-gútai városban. A felvételt a főáramú média terjesztette, miután az úgynevezett Douma Revolution csoport közzétette a Facebookon. (1)

A szervezet egyike volt azoknak a vitatott fehér sisakosokkal együtt, amelyek azt állították, hogy a szíriai kormány áll az április 7-i vegyi támadás mögött. Az RT arab kiadásának tudósítói ellátogattak a kórházba, amely az állítólagos vegyi támadás után készült videóban látható. Hogy kiderítsék, mi is történt valójában, sikerült eljutniuk ahhoz a fiatal fiúhoz, akit a felvétel “áldozatként” ábrázolt.

Azt mondja, hogy az édesanyjával volt, amikor sürgették őket, hogy rohanjanak be a kórházba. “Kint voltunk, és mindenkinek azt mondták, hogy menjünk be a kórházba. Azonnal felvittek az emeletre, és elkezdtek vizet locsolni rám,” – mesélte a fiú.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az orvosok elkezdtek filmezni (a kórházban), vizet locsoltak és videókat készítettek,” – tette hozzá. Hassan édesapja később a kórházba sietett. “Nagyon meglepődtem, és megkérdeztem, mi történt, miért olyan piros a fiam szeme. Kiderült, hogy a víztől, ami hideg volt, amitől meg is betegedhet, mivel rajta volt a vizes ruha,” – emlékezett vissza a férfi.

Az orosz VGTRK műsorszolgáltató munkatársai voltak az elsők, akik megtalálták a fiút és az apját, és derítették ki a valódi történetet. Jelenleg Moszkva azt tervezi, hogy bemutatják a Hassanról szóló videót az ENSZ Biztonsági Tanácsának következő ülésén, jelentette ki Vaszilij Nebenzia orosz ENSZ küldött csütörtökön.

A kételyek ellenére a fehér sisakosok meg nem erősített közösségi médiában tett állításai elegendőek voltak az amerikai-brit-francia koalíció számára, hogy csapást mérjenek Szíriára április 14-én az állítólagos támadás miatt. Az USA által vezetett erő annyira biztos volt a “forrásaiban“, hogy megkezdték a csapásokat annak ellenére, ha a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnek (OPCW) még csak ideje sem volt arra, hogy elkezdjen dolgozni a helyszínen az igazság kiderítése érdekében. (2)

Videó (1):

(2): https://www.rt.com/news/424694-douma-boy-video-attack/

Új Világtudat nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!