2019-03-09

(Videó!) Isztambulban rövidre zárták a feministák nőnapi hisztériáját

Oszd meg másokkal is!

Könnygázzal oszlatta fel a török rendőrség pénteken Isztambulban a nemzetközi nőnap alkalmából tartott tüntetést – jelentette a Demirören török hírügynökség.

A feminista demonstrálók este fél 8-tól terveztek végigvonulni a metropolisz korzóján, az Istiklal úton, de a hatóságok már korábban közölték, hogy nem engedélyezik a tüntetést, a résztvevőket pedig a környező utcákba fogják terelni. A rendőrség először pajzsokkal állta el a menetelni szándékozók útját, majd könnygázt is alkalmazott a tömeggel szemben.

“Feminista lázadás” – hirdették a transzparensek:

Az Evrensel török marxista napilap beszámolója szerint a rendőrség gumilövedékeket is bevetett a több tízezernyi tüntető ellen.

A Cumhuriyet török kormánykritikus napilap ugyanakkor arról írt, hogy a demonstrálók néhány ezren voltak. A Cumhuriyet arra is kitért, hogy a rendőri beavatkozás során két vízágyú is megjelent a közelben.

A nemzetközi nőnap alkalmából 2003 óta tartanak tüntetéseket Isztambulban, azonban a 2016. júliusi katonai puccskísérlet óta a hatóságok biztonsági okokra hivatkozva a korábbinál többször akadályozzák meg a demonstrációkat.

(MTI, Kuruc által javítva)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...