2017-10-10

(Videó!) így hurcolták a halálba orosz foglyaikat a dzsihadisták

Oszd meg másokkal is!

Napokkal ezelőtt a Deir Ez Zoir-i harcok közepette két orosz szerződéses katonát ejtettek foglyul az Iszlám Állam terroristái. Későbbi hírek szerint kivégezték őket, miután megtagadták, hogy áttérnek muzulmán hitre és elítélik Moszkvát. Most egy videó került fel egy videómegosztó portálra, amin elfogásuk után láthatóak az orosz katonák. Az jól látszik, hogy az egyik elfogott orosznak fájdalmai vannak, úgy tűnik, hogy elfogásakor megsebesült.

Szeptember végén az orosz védelmi tárca cáfolta az Iszlám Állam bejelentését, miszerint a szélsőségesek elfogtak két orosz katonát a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartomány területén.

Akkor a hmejmími orosz légi támaszpont egyik katonai illetékese kijelentette, a Szíriában állomásozó orosz fegyveres erők tagjai épek és egészségek, illetve teljesítik a rájuk bízott szolgálati teendőket. “Nem volt semmiféle incidens Deir-ez-Zór tartományban, de Szíria más térségeiben sem, ami orosz katonák fogságba ejtésével vagy halálával kapcsolatos lenne” – jelentette ki a tisztségviselő.

Napokkal később videót jelentetett meg az Iszlám Állam fogságába került orosz katonákról a dzsihadista szervezet szócsöve, az Aamák hírügynökség. A felvételen két, szürke overállban ülő férfi látható. Az egyik arcán ütésnyomok látszanak. A másik egy szakállas férfi, akinek kezeit megbilincselték.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A szakállas férfi a kamerába beszélve Roman Zabolotnijként azonosítja magát, és közli, hogy 1979-ben született a délnyugat-oroszországi Rosztvoi területen. Hozzáteszi, hogy a szíriai Deir-ez-Zór tartomány nyugati, sivatagos felében található as-Suala városban fogták el. Az Aamák múlt héten számolt be két orosz katona fogságba eséséről ezen a területen.

Majd azzal folytatja a felvételen, hogy vele együtt elfogták még az 1978-ban az oroszországi Domogyedovszki területen született Grigorij Szurkanovot. Zabolotnij az interneten is elérhető, mindössze 37 másodperces felvételrészleten nem mondja azt, hogy a mellette ülő férfi lenne Grigorij Szurkanov, mint ahogy az sem hangzik el, hogy az orosz fegyveres erők tagjai lennének.

Az orosz védelmi minisztérium nem sokkal a videó megjelenését követően újfent cáfolta, hogy orosz katonák kerültek volna fogságba Deir-ez-Zórban.

Ez történhetett végül

A most előkerült videón látható férfiak igen hasonlítanak ez előző, Aamák által publikált videón. Az biztos, hogy oroszul válaszolnak a dzsihadistának tűnő férfi kérdéseire, és olyan álcaruhát hord egyikük, amelyhez hasonlót sokan hordtak a kelet-ukrajnai harcok idején az oroszbarát szakadárok körében.

Híradó nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!