2018-01-04

(Videó!) Füttyös Juhászék az ÁSZ előtt hisztiztek, amiért megbuktak az ellenőrzésen

Oszd meg másokkal is!

A Jobbik után további négy ellenzéki párt is fennakadt az Állami Számvevőszék előre bejelentett ellenőrzésén. Az Együtt esetében 9,5 millió, az LMP, a Párbeszéd és a DK esetében 8 millió forint értékben állapítottak meg törvénybe ütköző, tiltott pártfinanszírozást. A jelentéstervezet kézhezvételétől számítva minden szervezetnek 15 napja van észrevételei, és kifogások esetén az azt igazoló bizonyítékai benyújtására. Juhász Péter pártelnök és Szigetvári Viktor választmányi elnök a Jobbikhoz hasonlóan képtelen volt méltósággal viselni a buktát és reagálásukat kamerák kereszttüzében, sajtótájékoztató kíséretében nyújtották be az ÁSZ-nak. Az Együtt a jelek szerint megirigyelte a Jobbik pénzgyűjtő akcióját és hasonló kuncsorgásba kezdett. Kérdésünkre, hogy miért kellene adakozni egy olyan pártnak, amelyik elnöke már korábban, egy másik politikai akciójukra, a Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért formációra összekalapolt pénzzel sem számolt el, nem tudott érdemi választ adni. Juhászék haknija után az ellenzéki vádak kapcsán az ÁSZ kommunikációs igazgatója interjút adott a PestiSrácoknak.

Juhász Péter és Szigetvári Viktor kék mappát lóbálva érkezett meg az Állami Számvevőszék épültéhez. Bejelentették, hogy a “tizenkilenc milliós bírság” amit rájuk kiszabtak, ellehetetleníti a pártot, mert ez az összeg a január-február havi teljes működési költségük.

Az ÁSZ jelentés tervezete, amit december végén küldtek ki az Együttnek, 9,5 millió forint értékben állapít meg tiltott pártfinanszírozást. Ez az összeg sem bírság, hiszen az ÁSZ nem bírságolhat, csak arról határoz, hogy jogtalanul felvett támogatást az ellenőrzött szervezetnek be kell fizetnie a központi költségvetésbe. A hatályos jogszabály szerint a törvénysértő párt állami, központi támogatását ugyanakkora összeggel csökkentik, mint amennyi tiltott pártfinanszírozást felhasznált. Ha a fogalmak ugyan össze is folynak Juhászéknál, a végösszeg azért stimmel, az ellenőrzés eredményeként valóban 19 millió forinttal kevesebb pénzt tudnak elkölteni a választási kampányban.

A vizsgálat arra derített fényt, hogy a párt többek közt azzal valósított meg tiltott pártfinanszírozást, hogy irodáját jóval a piaci ár alatti összegért bérli. Két héttel ezelőtt Juhász mobiltelefonos videóban kalauzolta végig Facebook rajongóit a fővárosi Nagymező utcai pártirodájukon, azt bizonygatva, hogy nem dolgoznak luxuskörülmények között. A mini házivideóban szegényes felszereltségükre és bérelt gépekre panaszkodik, majd arra kér minden követőt, hogy akármilyen kis összeggel, akár ezer forinttal, de segítse a pártot.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...


A politikusok a sajtótájékoztatón is azon lovagoltak, hogy ugyanezen irodabérletükben az ÁSZ 2013-ban még nem talált kivetnivalót. Csakhogy azóta jelentősen megemelkedtek az ingatlanárak, országszerte. Az Együtt Juhász Péter saját bevallása szerint havi 508.000 forintért bérel egy bútorozott, 246 négyzetméteres több helyiségből álló irodát. Rákerestünk több ingatlanközvetítő portálon, mennyiért mennek most a VI. kerületben a hasonló adottságokkal rendelkező kereskedelmi célú ingatlanok, irodák. Ezek alapján az átlag ár a Nagymező utcában, illetve környékén egy 130-150 négyzetméteres helyiség esetében 450.000-600.000 forint, egy 200-250 négyzetméter alapterületű esetében pedig az egymillió forintnál magasabb bérleti díj sem ritka.

A párt nem megfelelő gazdálkodása mellesleg már csak azért is felmerülhet, mert ahogy arról korábban több ízben beszámoltunk, a pártelnök, Juhász Péter gazdasági ügyeire többször is árnyék vetült a múltban.

2014-ben írtuk meg, hogy Juhász hatalmas adótartozással vitte csődbe a cégeit. Összesen tizenkét olyan cégre derült fény, amelyek több tízmillió forintos köztartozással fantomizálódtak. A legtöbb vállalkozása a súlyos tartozások miatt ma már végrehajtás alatt áll.

2015-ben pedig azzal vált botrányhőssé a Kendermag Egyesület elnöke, később az Egymillióan a Sajtószabadságért Egyesület alapítója, hogy volt millás társai egymás után buktak ki, amiért a politikus nagyzolása, mértéktelen költekezése miatt széthullott a szépreményű szerveződés. Torsa Mátyás, a Milla alapítója azzal is meggyanúsította Juhász Pétert, hogy felélte a szervezet építésére kapott adományokat. Torsa egy Facebook posztban azt írta:

Juhász, miközben épp azt a pénzt élte fel, „amit a Millára adtak – már ha arra adták, már ha azok, már ha annyit… ez már sosem derül ki, …már akkor is a barátaitól koldult”, és bérautóval járt. 

A PestiSrácok.hu a sajtótájékoztatón a csődbe vitt cégekkel és a Milla támogatásainak a sorsával szembesítette Juhász Pétert. Videónkból kiderül, milyen választ adott Juhász.

PS nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!