2018-01-11

Verhofstadt brüsszeli liberális vezér „belemártotta a kést a kelet-európai országokba”

Oszd meg másokkal is!

Ha nincs jobboldali tényújságírás, nincs korrekt tájékoztatás, amit mutat az is, miként számolt be a hazai média Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjének tegnapi kirohanásáról Lengyelország és Magyarország ellen.

A Verhofstadt kijelentésekről először nézzük az MTI erről tegnap kiadott tömör tudósítását: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök muszlimokkal szembeni gyűlöletkeltő retorikája ellentétben áll az Európai Unió értékeivel és alapvető emberi jogi elveivel.

Az Orbán-kormány éles bírálójának számító egykori belga kormányfő szerdai Twitter-bejegyzésben megosztotta a Politico brüsszeli hírportál korábbi cikkét is, amelyben a magyar miniszterelnök azon nyilatkozatát idézték, miszerint az EU-ba törekvők többségét nem menekülteknek tekinti, hanem „muzulmán inváziós erőnek”.

Ezután vessünk egy pillantást arra, miként számolt be erről a Klubrádió ma reggeli sajtószemléje erős félrefordítással, mintegy Guy-t mentegetve. A szemléző egyébként kiérezhető ujjongással ismertette a mi forrásunknak is számító Daily Express nevű brit lap erről szóló tudósításáról.

Az, hogy a liberális vezér keresztnevét „Gáj”-nak ejtette „Gí” helyett, vezetéknevét pedig „Verhofstadtnak” „Ferhofstadt” helyett, azt csak futólag érdemes megjegyezni, ismerve ennek az adónak álművelt darabontjait.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A félrefordítása azonban súlyos és szót érdemel. A klubrádiós torzításban – női hangon – ez hangzott el: ”Durván nekimegy a képviselő Magyarországnak és Lengyelországnak„, amit az újság úgy ír le: ”kést szorít a torkukhoz, s ha nem tetszik nekik az, amit Brüsszel elvár tőlük, akkor le is út, fel is út.„

Most pedig nézzük, mit írt valójában a Daily Express összefoglalójában:

Guy Verhofstadt kelet-európai országokba mártotta a kést, amiért visszautasítják a brüsszeli követeléseket és azzal fenyegette meg őket, hogy hagyják el az Európai Uniót, ha nem akarják követni a szabályokat.

Márpedig még egy sajtószemlésnek se lehet mindegy, ha mondjuk Kölnben a nyakához szorít valaki egy kést, vagy belemártja.

Most pedig folytassuk a Verhofstadtiáda ismertetését.

Alcím: „Guy Verhofstadt Lengyelországra és Magyarországra üvölt, ahogyan az EU-ban rések jelennek meg”.

Verhofstadt még azt is e két ország fejéhez vágta, hogy aláássák a demokráciát és a jogállamiságot azért, hogy „illiberális társadalmakat” építsenek fel.

Twitter-üzenete így szólt: ”Az Európai Uniót azért hozták létre, hogy szavatolja polgáraink szabadságát, demokráciáját és a jogállamiságot.

Ha a magyar és a lengyel kormány zárt és illiberális társadalmakat akarnak építeni, azt tegyék az EU-n kívül”.

De „tovább folytatta mérges twitter-tirádáját” azzal, hogy az EU-nak „meg kell állítania” azon országokat, amelyek kilépnek a sorból. Amire két reagálásunk is megengedett, mivel nálunk – ellentétben egyre több nyugat-európai országban elfogadott szájtapasztó cenzúratörvényekkel – még szólásszabadság van.

Az egyik az, hogy „aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére”, a másik pedig egy liberális csavarral

az EU-t vezető német masírozó csizmákra és az onnan kilépők sorsára gondolva felmerül bennünk a „történelem legsötétebb korszaka”.

További Verhofstadt csirip: „Több uniós tagországban a liberális, demokratikus fékek és ellensúlyok nem vehetők már készpénznek. Egyes tagállami kormányok módszeresen aláássák ezt a demokratikus rendszert, és a jog uralmát azért, hogy megőrizzék hatalmukat. Ennek meg kell szűnnie”.

Majd: „Hogyan kezeljük a szabadság és demokrácia elleni fenyegetést az EU-ban? Nem úgy, hogy csöndben vagyunk, hanem támogatjuk a civil társadalmat (éljenek Soros NGO-i! – ugye Konrád barátodat imádó Guy?), és egy jobban strukturált rendszert kell létrehozni, hogy tárgyilagosan és folyamatosan őrizzük a jogállamiságot minden tagországban.”

És itt is jön lezárásként a „ValuesFirst” („Értékek először”) hashtag, aminek hangoztatóit tökéletesen megismerte a magyar társadalomnak ezen uniós, zsebes gazemberekre jobban odafigyelő része.

A cikkhez egy videó társul, amely azt mutatja, amikor Verhofstadt a rá jellemző, undort keltő stílusában szónokol, miközben egy lengyel néppárti európai parlamenti képviselő feláll és elhagyja a termet. Nála nyilván nem volt kés.

Magyar Idők nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!