2018-02-05

Véleményszabadság Tirolban: a “nácik” mellett a szabadságpártiakat sem engedné be egy vendéglő

Oszd meg másokkal is!

Egy ügyvéd szerint ez az eljárásmód Ausztria történelmének legsötétebb időszakát idézi.

A Tirol tartományban fekvő hegyi kisváros, Sölden egyik vendéglőjéből az ajtón elhelyezett tábla szerint nemcsak a nácik, hanem az FPÖ két vezető politikusa is ki van tiltva. Az eset azután kapott nyilvánosságot, hogy egy FPÖ-höz köthető ügyvéd, Markus Abwerzger írt róla egy felháborodott posztot.

A bejegyzést nagyon sokan megosztották különböző indíttatásból: voltak, akik a bár tulajdonosát védték, mások felháborodtak a tiltáson.

Egy felhasználó arról írt, hogy képzeljük el ezt fordított esetben:

a baloldal most ott tart, mint régen a nácik. Képzeljük csak el, ha egy tulajdonos azt rakná ki, hogy “migránsoknak belépni tilos”! A balosok azonnal diszkriminációt kiáltanának”

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

— fogalmazott az ügyvéddel egyetértő személy.

Volt olyan is, aki szerint a tulajdonos maga döntheti el, ki menjen be hozzá, az FPÖ is ezt vallja, így nem köthetnek ebbe bele. Más komolyabban vette a dolgot, és arról írt, hogy jogilag csak az aggályos, hogy Strachét és Hofert két horogkereszt között ábrázolták az ajtóra kiragasztott táblán.

A Kronen Zeitung cikke emlékeztet, hogy ez nem az első olyan eset, amikor az FPÖ valamelyik ismert politikusát vagy a párt szimpatizánsait egy-egy lokál vagy vendéglő kitiltja.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!