2018-07-08

Végre nyugalom honol Nantes-ban: vagyis már csak 18 autót gyújtottak fel a bűnöző társukat gyászoló afrikaiak

Oszd meg másokkal is!

Nyugodtabbá vált a hétvégén a helyzet a nyugat-franciaországi Nantes-ban, ahol eljárás indult az ellen a rendőr ellen, aki négy nappal ezelőtt halálosan megsebesített egy igazoltatásnak ellenálló, körözött férfit.
Szombat hajnalban 35 autót gyújtottak fel a “gyászolók”, az azt megelőző este – jó néhány középületen túl – pedig 52 gépjárművet (köztük a polgármesterét) intézték el a bánatos fiatalok (kép: AFP)

Vasárnapra virradó éjjel 18 gépkocsit gyújtottak fel az elővárosi negyedekben, de középületek ellen már nem követtek el támadásokat és összecsapások sem voltak a rendbontók és a rendőrök között. Senkit nem állítottak elő.

Már szombatra virradó éjjel is viszonylagosan nyugodtabb volt az előző három éjszakához képest, 35 kiégett gépjárművet számoltak össze a városban, és egy épületre terjedt át a tűz.


Feketéka “francia” város utcáin (kép: Twitter)


Felgyújtott autó lángol rendőrök közelében a nyugat-franciaországi Nantes Breil nevű városrészében 2018. július 3-án, miután zavargás tört ki amiatt, hogy a rendőrség lelőtt egy igazoltatásnak ellenálló, körözött négert. Az incidenst követően “helyi fiatalok” (értsd: megvadult négerek – a szerk.) gépkocsikat és épületeket gyújtottak fel három elővárosi negyedben. A 22 éves Aboubakar “F.” egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozás okán keresett gépkocsival próbált elmenekülni az igazoltatás helyszínéről, amikor a nyakán eltalálták, és a kórházba szállítása közben belehalt sérülésébe (MTI/AP/Franck Dubray)

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az előző három éjjel viszont éjszakánként mintegy ötven gépjármű mellett középületeket, iskolát, könyvtárat, önkormányzati épületet, valamint üzlethelyiségeket is felgyújtottak a megvadult négerek az egyéb, Európa-idegen söpredékkel karöltve, illetve benzines palackokkal dobálták meg a rendőröket.


Miután péntek este eljárás indult a halálos lövést leadó rendőr ellen, szombaton a lelőtt férfi családja ügyvédje útján jelezte, hogy felperesként részt kíván venni az eljárásban, de egyelőre azt kérik mindenkitől, hogy “hagyják őket nyugodtan gyászolni”.

A 22 éves Aboubakar Fofanát kedd este Nantes Breuil nevű negyedében a gépkocsijában lőtte le egy rendőr, amikor a bűnszövetkezetben elkövetett lopás gyanúja miatt körözés alatt álló néger nem akarta magát igazolni. A rendőrök felszólították, hogy kövesse őket a rendőrőrsre, ekkor megpróbált a gépkocsijával elhajtani, és beletolatott egy házba. A rendőr ekkor behajolva a gépkocsi ablakán rálőtt és halálosan megsebesítette a nyaki ütőerén.


Franciaország, 2018


Vasárnapra virradó éjjel már csak 18 gépkocsit gyújtottak fel, vagyis végre nyugalom honol Nantes-ban

A rendőr először azt vallotta, hogy jogos önvédelemből használta a fegyverét, mert az autós mások életét veszélyeztette, de ez a szemtanúk elmondása és a helyszínen készített felvételek alapján nem bizonyult igaznak. A rendőr ez után megváltoztatta a vallomását, és azt állította, hogy véletlenül lőtt.

A rendőrt hivatali személy által elkövetett, halált okozó szándékos erőszakkal gyanúsította meg az ügyészség, ami húsz év szabadságvesztéssel sújtható. A rendőr szabadlábon védekezhet, de felügyelet alá került.

(MTI, Kuruc nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!