2017-11-14

Vágó István egy Jobbik közeli szervezet rendezvényén akart fellépni, Gyurcsányéknak nem tetszett

Oszd meg másokkal is!

Nem fogják elhinni, kit hívott meg a nagykőrösi Jobbik ernyőszervezeteként emlegetett Jobb Nagykőrösért Egyesület előadást tartani a városba. Annyit segítünk, hogy címlapképünk két szereplője közül nem Gyurcsány Ferencet, hanem a mellette ülő kecskeszakállas embert, aki nemcsak minden kvízmesterek atyjaként ismert, hanem a DK elnökségi tagjaként is. Úgy tűnik, végképp elmosódtak a határok az egykori radikális párt és a balliberális ellenzék pártjai között.

Személyesen Vágó Istvánt, a DK elnökségi tagját hívta meg előadást tartani a Jobb Nagykőrösért Egyesület a városba még november 3-ára. Vágót túlzottan nem kell bemutatni senkinek: ő Magyarország megunt kvízmestere, aki az elé tett papírból bármikor hibátlanul föl tudta olvasni a helyes megfejtést, illetve, ha a játékos magától kitalálta, akkor nála bicskanyitogatóbban kevesen voltak képesek közölni: „Hát persze, hogy a tanganyikai heringek!” Amikor már nemcsak a nézők, hanem a kereskedelmi tévék is halálosan beleuntak Vágóba, és végre levették őt a képernyőről, a kvízbohóc politikusnak szegődött. A maga által évtizedekig építgetett „bölcs kecske” imidzset sikerült a pillanat törtrésze alatt szétzúznia, mikor „kámingáutolt”, és bejelentette: ő Gyurcsány Ferenc lelkes híve, odavan érte.

Aztán hamarosan be is lépett a Gyurcsány-pártba, amelynek ranglétráján azóta szépen araszolgat fölfelé. Szellemileg viszont mintha épülne lefelé – legalábbis egyes internetes bejegyzései erre utalnak

Ezzel a plakáttal várták Vágó Istvánt Nagykőrösre; Forrás: Facebook

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Jobb Nagykőrösért Egyesületről pedig annyit érdemes tudni, hogy a szervezet önkormányzati képviselőjét Zágráb Nándornak hívják, aki korábban a Jobbik helyi és Pest megyei elnöke volt. Zágráb egyébként most is kiváló kapcsolatban van a Jobbikkal, amit ez a néhány nappal ezelőtti fotó is tanúsít:

Volner János Jobbik-alelnök és Zágráb Nándor egy októberi, MSZP-sekkel közösen tartott tüntetésen

A Jobb Nagykőrösért Egyesület elnöke Ábrahám Tibor, aki 1990 és 1998 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt. Lánya, Ábrahám Edit pedig onnan lehet ismerős sokaknak, hogy ő volt az, aki még szeptemberben azzal fenyegette meg fideszes politikai ellenfeleit, hogy ők fognak lógni a bitófán. Emiatt a rendőrség nyomozást indított. Egyébként az sem mellékes, hogy a bitófát ígérő Ábrahám Edit 2014-ben a Jobb Nagykőrösért Egyesület polgármester-jelöltjeként indult a nagykőrösi önkormányzati választáson, méghozzá a Jobbik támogatásával. Ez is mutatja, hogy a szervezet szorosan kötődik a Jobbikhoz.

Ennek tükrében különösen pikáns, hogy egy Jobbik közeli szervezet miért éppen a Gyurcsány-párt elnökségi tagját hívja meg „gondolatébresztő” beszélgetésre? Ahhoz a Jobbikhoz közeli szervezetről beszélünk, amely Jobbik egyébként tele van antiszemita botrányokkal. Elég ha csak Zagyva György Gyula júniusi zsidózására utalunk, Schmidt Roland, a Jobbik Fejér megyei alelnöke júliusi zsidózására. Vagy említhetnénk az egyik legismertebb, legszimbolikusabb akciójukat: amikor Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő 2011-ben meggyalázta a Dunába lőtt magyar zsidó honfitársainknak emléket állító emlékcipőket, beleköpött azokba. A Jobbik antiszemita múltja és jelene azért is érdekes, mert a Jobbik közeli szervezet által meghívott Vágó István édesanyja viszont holokauszt-túlélő: korábbi sajtóhírek szerint rendszeresen járt iskolákba elmesélni, mi mindenen ment keresztül. Ennyiből is sejthető: izgalmas beszélgetés, oldott hangulat lett volna Nagykőrösön, ha Vágó elmegy…

Gyurcsányék döntöttek: Vágó ne menjen

Ám végül Vágó István mégsem tartott előadást Nagykőrösön. Helyette Nagy Bandó András, a humortalan humorista lép majd föl a Pest megyei városban a Jobbik közeli civilek meghívására november 15-én, szerdán. Nagy Bandó (aki 2014-ben az LMP támogatásával indult „független” jelöltként Hódmezővásárhelyen az országgyűlési választáson) a 24.hu-n jelentette be mindezt, megfűszerezve azzal, hogy Vágó azért mondta le a föllépést, mert névtelen levelet kapott, amelyben szerinte egy „szarkeverő” fideszes próbálta eláztatni a Jobb Nagykőrösért Egyesületet. Nagy Bandó szerint a DK elnöksége döntött arról (sic!), hogy Vágó ne lépjen föl. (Komoly párt lehet az, amelynek ilyen komoly ügyekkel van ideje foglalkozni…– A szerk.) A humortalan humorista azt állította: ő is megkapta szinte szóról-szóra ugyanezt a levelet, de ő nem hátrál meg, elmegy majd, és előadást tart az „értelmiségi” szervezet meghívására. Írásának végére eljutott oda, hogy Orbánisztán rosszabb, mint a kommunizmus volt:

A szarkeverő két levele azért íródott, hogy eláztassa a nagykőrösi értelmiséget, akik a „Jobb Nagykőrösért” címet viselik, s mint megtudtam, van köztük ilyen párti meg olyan párti is, de kétségtelen, hogy nem fideszesek. A két levél eredménye pedig az lett, hogy eláztatta a Fideszt. Próbálom visszaidézni az átkos négy évtizedét, de ehhez hasonló aljasságra nem emlékszem. Volt, persze, másféle, de efféle, ilyen nem. Szép új világ. Isten hozott Orbánisztánban. Természetesen ott leszek Nagykőrösön.

Vezető kép: Origo.hu/Tuba Zoltán 

Pesti Srácok nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!