2018-02-08

Újrakezdődhet a miniszterelnöki-jelölti casting a baloldalon

Oszd meg másokkal is!

Sajtóhírek szerint az eddig biztosnak hitt MSZP-Párbeszéd-Liberálisok szövetség is borulhat, a szocialisták ugyanis nem akarnak befutó listás helyet adni a Liberálisok elnökének. Az ATV úgy tudja, a Liberálisok elnöke még az országos lista első 20 helyére sem fér majd fel, a szocialisták elnöksége ugyanis 12-1 arányban leszavazta a politikust. Az atv.hu több MSZP-s forrásból úgy értesült, hogy az egyetlen támogató szavazat Molnár Gyula pártelnöktől érkezett.

Bősz Anett szerint a szocialisták hivatalosan még nem jelezték nekik, hogy ilyen döntés született volna. De ha valóban így történt, akkor hiába egyeztek meg korábban az együttműködésről, kilépnek a szövetségből. A politikus szerint pártja nem fogja engedni, hogy kihasználják, ezért, ha az MSZP nem tisztázza a helyzetet, akkor a liberálisok a szocialisták szombati kongresszusára sem mennek el.

A szocialisták hivatalosan az MSZP szombati kongresszusán döntenek a Párbeszéddel kötendő választási megállapodásról, itt szavazzák meg Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét és itt véglegesítik a párt országos listáját is.

Erről viszont nem csak a Liberálisok szorulhatnak ki. Az atv.hu arról is ír, hogy bár Molnár Gyula javaslata szerint a Párbeszéd is csak hármat kapna a közös lista első 20 helyéből, belső források szerint viszont elképzelhető, hogy az MSZP vezető testelütei még ebbe sem mennek bele. Karácsony Gergelynek ugyanis Botka Lászlóhoz hasonlóan eddig nem sikerült meggyőznie a pártokat az összefogásról.

Az LMP például határozottan kizárta a vele való együttműdödést, sőt, Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje egyenesen úgy fogalmazott, hogy éppen Karácsony Gergely személye miatt nincs visszaút az LMP és a szocialisták között. Karácsony Gergely ugyanis az LMP-ből való kilépése miatt ma is dezertőrnek, afféle köpünyegforgató árulónak számít a pártban.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az Együtt elnöke hétfőn az ATV műsorában beszélt arról, hogy szerinte már az egyéni körzetek egyeztetésével is elkéstek, de közös listán amúgy sem indulna a Karácsony Gergely vezette pártszövetséggel.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője pedig a Kossuth Rádió műsorában nem csak az összefogást nem szorgalmazta Karácsony Gergellyel és az MSZP -vel, de még abban sem volt biztos, hogy a Párbeszéd politikusa az MSZP szombati kongresszusa után is miniszterelnök-jelölt marad.

Bal Lator a XVIII.kerületben nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!