2018-12-05

Tovább él a bevándorláspárti paradigma Németországban – NÉMETEK, MI LETT BELŐLETEK?

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Tovább él a bevándorláspárti paradigma Németországban – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésének összefoglalójában, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez. Azt írták: “a német parlamentnek múlt héten lehetősége lett volna legalább némileg elhatárolódnia az ENSZ globális migrációs egyezményétől, ehelyett azonban a Bundestag nagykoalíciós többsége egyértelmű támogatásáról biztosította a dokumentumot és az azt aláírni szándékozó Merkel-kabinetet”.

Hozzátették: a határozatot ugyan különböző okokból egyik ellenzéki párt sem szavazta meg, de döntő többségük nem támogatta azon indítványokat sem, melyek a paktumból történő kilépésre szólították fel a kormányt vagy kifejezetten rögzítették volna a dokumentum nem kötelező jogi jellegét.

Meglátásuk szerint “ez utóbbi elutasítása világít igazán rá a paktumpártiak másodlagos szándékára: bár azt állítják, hogy a megállapodás nem minősül nemzetközi szerződésnek, az elmúlt időszak joggyakorlatából valójában az következik, hogy a hasonló puha jogi deklarációkat pár év múltán már kötelező jellegű hivatkozási alapként használják nemzetközi fórumok”.

A német képviselőház többségének döntése közvetve éppen ennek nyit tág teret. Tovább él tehát az a bevándorláspárti paradigma, amely az elmúlt években meghatározta a német migrációs politikát – írták.

A Bundestag támogató határozata pedig nemcsak élesen kirajzolja a Berlin és a V4-ek között a kérdésben meglévő ellentéteket, de rámutat arra is, hogy milyen magatartás várható a német néppártok részéről a közelgő EP-kampányban – tették hozzá.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Hunhír nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...