2018-09-28

Terrortámadás! Öngyilkos robbanó mellényekkel, gépfegyverekkel, gránátokkal és autóbombákkal akartak merényleteket elkövetni Hollnadiában

Oszd meg másokkal is!

7 EMBERT LETARTÓZTATTAK EGY NAGY DZSIHÁD-TERROR TÁMADÁS ELŐKÉSZÜLETEIÉRT

– A gyanusítottakat állig felfegyverzett rendőrök fogták el gyors rajtaütések keretében Arnhemben és Weert-ben

– Egy 34 éves iraki férfi után kezdtek eredetileg nyomozni, majd egy hónapos gyomozás után jutottak el a rajtaütésekig

– A csoport állítólagos vezetőjét, Hardi N.-t azzal vádolják, hogy megtervezte egy nagy társadalmi esemény megtámadását, a muzulmánok a gyanú szerint annyi embert akartak megölni, amennyit csak tudnak.

– A férfit múlt évben elítélték [kemény büntetése lehetett], mert megpróbált az ISIS-hez csatlakozni Szíriában és számos másik dzsihadistával is felvette a kapcsolatot

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Drámai pillanatokat rögzítettek a kamerák, ahogy a holland rendőrség egy fehér furgon belsejéből rángatja elő a gyanúsítottakat, akik egy nagy terrortámadást készültek végrehajtani öngyilkos robbanó mellényekkel, gépfegyverekkel, gránátokkal és autóbombákkal. Az egyik ingatlanon egy bérelt fehér furgont találtak, hasonló furgonokkal követtek el korábban több járműdzsihád támadást, pl. a Londoni Hídon is. A különböző helyszíneken hordókat, robbanóanyag alapanyagokat, tűzfegyvereket találtak…

A hét gyanusítottat elkülönítve őrzik, csak az ügyvédeikkel tarthatnak kapcsolatot. Hármuk Arnhemből való, kettő Rotterdamból, egy Huissenből és egy másik Vlaardingenből.

A holland terrorellenes koordinátor irodájának tweet-je szerint a mostani összeesküvés megfelel Hollandia aktuális fenyegetettségi profiljának, ami 4-es minősítésű egy 5-ös skálán. [fantasztikus, akkor mindenki megnyugodhat]

“A dzsihádhálózatok Hollandiában is aktívak, azzal a szándékkal, hogy támadásokat tervezzenek Európában”, mondta a hivatal. “A mai letartóztatásokat ennek fényében kell látni”.

Az Igazságügyi és Biztonsági miniszter Ferd Grapperhaus azt mondta a NOS nemzeti műsorszolgáltatónak, hogy a rendőrség időben járt el a támadás megakadályozása érdekében.

“Bizonyos értelemben ez egy komoly ügy volt, de szerencsére jó hír, hogy vége a terrorista sejtnek, ami a támadást tervezte”, mondta Grapperhauser. “Nem voltak már túl messze a végrehajtástól, már majdnem késő volt. De azért még jópár előkészület hátra volt nekik.”

Hollandiát eddig megkímélték a nagy véres terrortámadások, amik több közeli európai szomszédra lecsaptak már. De azoknak a félelmeknek és jelentéseknek a fényében, hogy ezekhez a támadásokhoz köthető emberek áthaladhattak vagy tartózkodhattak röviden az országban, vezető holland biztonsági és hírszerzési szakértők kiemelték, hogy az ország fenyegetettségi szintje jelentős.

Daily Mail nyomán Dzsihádfigyelő

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!