2018-04-07

Terror! Autó hajtott a tömegbe Németországban, több halott van

Oszd meg másokkal is!

Három ember halt meg legalább és több mint harmincan megsérültek, mikor egy furgon nagy sebességgel hajtott a tömegbe Münster belvárosában. A rendőrség támadásként kezeli az ügyet.

A Focus a Rheinischen Postra hivatkozva azt írja, hogy tervezett támadás történt, mikor egy autó a tömegbe hajtott Münsterben. Az első információk szerint három halottja van az esetnek és több mint harmincan megsérültek.

A Rheinische Post rendőrségi forrásokra azt írja, hogy a szombat délután terrortámadás történt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Információk szerint egy pick-up hajtott a gyalogosok közé, a rendőrség támadásként kezeli az ügyet.

A rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy több halott van az esetet követően. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol a fényképek alapján hatalmas pusztítás történt.

A Spiegel szerint a támadás elkövetője a merénylet után öngyilkos lett.
Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2017 árpilis 7-én Rakhmat Akilov, üzbegisztáni menedékkérő egy 30 tonnás járművel hajtott a járókelők közé egy közkedvelt bevásárlóutcában Stockholmban. Az Iszlám Állam nevében elkövetett merényletben 5 ember meghalt és 15-en megsebesültek.

A münsteri rendőrség arra kér mindenkit, ne menjenek a gázolás környékére. Az eset az óvárosban történt, a Kiepenkerl-szobor közelében, ami népszerű a turisták körében is.

Szemtanúk szerint négyen ültek a tömegbe csapódó teherautóban. A járókelők között a támadás után pánik tört ki.

A rendőrség egy táskát, illetve valamilyen gyanús tárgyat talált a furgonban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy micsodát. A Bild egyik újságírója szerint evakuálták a környező házakat.

Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint bevándorló hátterű terrortámadás történt Münsterben. Németországban egy friss törvény tiltja, hogy megnevezzék a merénylő származását, ezért nem írnak ennél többet.

A sérültekhez mentőhelikoptert riasztottak, őket a környező kórházakba szállítják. Nekik véradást szerveztek. A Bild továbbá azt írta, hat sebesült életveszélyes állapotban van.

A Twitteren közzétett kép szerint asztaloknál üldögélő emberek voltak az áldozatok, a Kiepenkerl étterem előtt. A környék egyébként a turisták egyik kedvelt célpontja.

888, Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!