2017-05-17

Tel­jes döb­be­net: Lu­xus­jach­ton ér­kez­nek a mig­rán­sok

Oszd meg másokkal is!

Meg­döb­bentő rész­le­tek de­rül­tek ki a mig­ráns­vál­ság­ról: több ezer mig­ráns lu­xus­jach­to­kon, tel­jes ké­nye­lem­ben tette meg az Eu­ró­pába ve­zető utat!

Az „üzlet” mögött ukrán embercsempészek állnak, akik 2016 januárja óta kétezernél is több vagyonos migránst vittek a nyugat-törökországi Izmirből elsősorban Máltára vagy Szicíliára. Ajánlatuk jelentősen drágább, mint egy „klasszikus líbiai gumicsónakos túra”: a 3-4 napos útért legalább 7000 dollárt (közel 2 millió forintot) kérnek el, míg a líbiai út 2500 dollár (700 ezer forint) környékén mozog. Ez viszont sokkal biztosabb, hiszen a gyenge gumicsónakok jelentős része a Földközi-tenger közepén elsüllyed, utasai könnyen a vízbe veszhetnek.

Bár a válság óta érkezett migránsok tekintetében ez a kétezer „luxusutazó” elenyésző mennyiségnek számít, a hatóságokat ez is emlékezteti arra: bármilyen útvonalon érkezhetnek! A múlt hónapban Szicíliában már letartóztattak nyolc embercsempészt, miután luxusjachtjaikon illegális határátlépőket találtak. Hat kollégájukat pedig Máltán és Krétán csípték nyakon. A tervek szerint pedig Izmirben szigorítják a személyszállító hajók ellenőrzését.

Ripost nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!