2018-11-07

Szomáliai, muszlim és “meleg” győztesek – még színesebb lett Amerika a félidős választás után

Oszd meg másokkal is!

A keddi amerikai félidős választásokon voltak, akik történelmet írtak: először lesz képviselő egy szomáliai-amerikai nő, egy palesztinai gyökerű muszlim asszony, legfiatalabbként bekerült a szövetségi törvényhozásba egy 29 éves képviselőjelölt, és először választottak homoszexualitását nyíltan vállaló politikust kormányzóvá – az először megválasztottak mindegyikét a Demokrata Párt jelölte.


Ilhan Omar a családjával

A 36 éves Ilhan Omar menekültként érkezett az Egyesült Államokba. Mogadishuban, Szomália fővárosában született, és 1995-ben a polgárháború elől menekülve kapott bevándorlási engedélyt az Egyesült Államokban. Az egyetemi tanulmányait már Amerikában végezte. Minnesota jelöltjeként lett a washingtoni képviselőház tagja.


Rashida Tlaib (fotó: MEE/Ali Harb)

A ciszjordániai bevándorlók gyermekeként, már Detroitban született Rashida Tlaib lesz az első palesztin-amerikai muszlim vallású nő a kongresszusban. Detroitban él, a michigani képviselőház tagja volt, egyébként jogász és politológus, a “demokratikus szocializmus” hívének tartja magát.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...


Alexandria Ocasio-Cortez (fotó: CNBC)

Alexandria Ocasio-Cortez személyében megválasztották az Egyesült Államok eddigi legfiatalabb képviselőjét. Ocasio-Cortez 29 éves, New Yorkban él, és pincérként is dolgozott. Akkor hívta fel magára a figyelmet szerte Amerikában, amikor az előválasztásokon a Demokrata Párt egyik “nagyágyúját”, a négy ciklusban képviselő Joseph Crowleyt legyőzve lett a demokraták képviselő-jelöltje. Ocasio-Cortez a kampányában szintén azt hangoztatta, hogy “demokratikus szocializmust” szeretne megvalósítani az Egyesült Államokban.


Jared Polis (fotó: The Mountain-Ear)

Colorado államban Jared Polis személyében az Egyesült Államok első nyíltan homoszexuális kormányzóját választották meg.


Christine Hallquist (fotó: Matthew Thorsen)

Nem lesz viszont Vermont állam kormányzója a “transznemű” Christine Hallquist, aki öt esztendeig tartó kezelés után alakult “férfiból nővé”.


Kyrsten Sinema (fotó: John Shinkle/Politico)

Az előrejelzések szerint Arizonában nem szavaztak bizalmat Kyrsten Sinema szenátorjelöltnek sem, aki politikai programjában fontosnak tartotta megemlíteni, hogy biszexuális.

(MTI, Kuruc nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!