2017-11-13

Sváby budapesti gigamecset megépítésével riogat! Pedig egyszer már befagyasztották a projektet

Oszd meg másokkal is!

A Fidesz biztonsági kockázatra hivatkozva nem engedné mecsetek építését Magyarországon. Ugyanakkor a török kormány idén újabb Budapestre tervezett mecset tervezésére adott megrendelést. Az Erdogan elnökkel való jó viszony, vagy a saját szavazóbázis a fontosabb a Fidesznek? Benyó Rita riportja.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az Echo televízióban beszélt arról, hogy nem lesz mecset Magyarországon, majd ezt az álláspontját bővebben az atv.hu-nak is kifejtette. Szerinte a mecsetek biztonsági kockázatot jelentenek. A politikus kijelentésére kiváltotta a Magyar Iszlám Közösség tiltakozását, szerintük Gulyás szavai a legsötétebb korszakot idézik.

Két és fél éve az atv.hu is beszámolt arról, hogy egy, a Török Vallásügyi Minisztérium Youtube-oldalán közzétett videó szerint óriásmecset-komplexum épülhet Budapesten, egészen pontosan Kőbányán. Később ez azért hiúsult meg, mert a török nagykövetségnek nem tetszett a helyszín.

Úgy tűnik azonban, hogy a mecsetkomplexum megépítését nem vetették el véglegesen. A Heti Napló riportere, Benyó Rita bukkant rá arra, hogy


a Török Vallásügyi Minisztérium alapítványa 2017-ben megbízott egy új építészirodát egy magyarországi mecset megtervezésére. Az interneten meg is találhatóak az 5000 négyzetméteresre tervezett épület látványtervei.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

ATV nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!