2018-08-28

Sokkoló hír: feltámadt az Iszlám Állam, vérfürdővel fenyegetik Európát

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Csaknem egy éve, hogy utoljára hallatott magáról az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi.

Haláláról többször is felröppentek hírek, írtak arról, hogy bombamellényben bujkál csatornákban, hogy azonnal felrobbanthassa magát, ha esetleg elfognák, sőt, 2017 májusában az orosz védelmi minisztérium kifejezetten azt vizsgálta, hogy egy légicsapásuk során valóban Bagdadi volt-e az egyik áldozat.

Meggyőző bizonyíték vagy holttest egyik esetben sem erősítette meg az ISIS vezetőjének távozását az élők sorából. Nem is erősíthette, ugyanis 11 hónapnyi hallgatás után most egy közel egy órás beszéddel adott életjelet magáról Bagdadi, szavai pedig nem az Iszlám Állam visszavonulását sugallják.

11 hónapnyi hallgatás után bukkant fel a halottnak hitt Bagdadi

Bár az alig pár éve még óriási területeket ellenőrző terrorszervezet elveszítette azok 98 százalékát, a Pentagon szerint még mindig nagyjából 30 ezer olyan harcos van, aki bármit megtesz Bagdadi parancsára. Az ISIS vezetője most cselekvésre szólította fel ezeket az embereket.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az 55 perces beszéd elején a terrorszervezet történelmét idézte fel röviden Bagdadi, majd gyorsan rátért a lényegi mondandójára: felszólította a „magányos farkasokat”, hogy késsel, lőfegyverrel, autóval, bombával hajtsanak végre támadásokat a nyugati országokban. Korábban ilyen akciókra csak a szervezet szóvivője szólította fel a harcosokat, így Bagdadi szavainak valószínű súlya lesz. Ahogy beszédében fogalmazott: „Egyetlen támadás a Nyugaton egyenlő ezer támadással a Közel-Keleten”.

Bagdadi Donald Trump nevét is megemlítette, valamint beszélt arról is, hogy az USA idegösszeomlásban szenved a két évtizede tartó dzsihád elleni harca miatt.

Blikk nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...