2018-06-11

Sok az erőszakos bűncselekmény és a fertőző megbetegedés a migránsok miatt

Oszd meg másokkal is!

Egyre több migráns érkezik az új nyugat-balkáni útvonalakon Horvátországba. Több megyében is megnövekedett az általuk elkövetett bűncselekmények száma, a horvát sajtó szerint tetvesség és rühesség is felütötte a fejét, ezért az önkéntesek védelmében a Vöröskereszt beszüntette az ételosztást a migránsok között.

A rendőrségi adatok szerint idén május elsejéig a horvát rendőrség 1761 illegális migránst kapott el. A bűncselekmények száma is nagy számban emelkedett. Karlovac és Lika-Senj megyékben elfoglalják a lakatlan épületeket, Krnjak lakói jelentettek egy autó lopást is, amit később a szlovén határ mellett találtak meg.

Körülbelül 2100 migráns érkezett főként Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból és Irakból. A helyi rendőrség 13 esetben követtek el bűncselekményt migránsok verekedtek és loptak, 18 esetben pedig lakásokba törtek be.

A migránsokkal megjelentek a tetvek és a rühes megbetegedések is. Hazim Kapic egészségügyi miniszter arra figyelmeztet, hogy akár járvány is lehet – írja a Vecernji.

Eddig több mint 80 fertőzőtt migránsról tudunk, de ez a szám feltehetőleg emelkedni fog. A szakemberek próbálják megakadályozni a fertőzés terjedését – mondta Kapic.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Davor Bozinovic horvát belügyminiszter elmondta, hogy a rendőröknél védőkesztyűk és fertőtlenítő szerek is vannak a biztonság kedvéért.

A bihácsi Vöröskereszt nem akarja, hogy az önkéntesei megfertőződjenek, ezért abbahagyták az ételosztást a migránsok között és visszavonja az anyagi és technikai támogatást is.

„Eddig az országos és megyei intézmények még semmit nem tettek annak érdekében, hogy a migránsokkal dolgozó önkéntesek, valamint maguk a migránsok biztonságát garantálják, így egyre több rühes megbetegedéssel állunk szemben, amely lassan járvánnyá növi ki magát. Ez már országos probléma, és itt az idő, hogy ezért valaki felelősséget vállaljon.”

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...