2018-12-05

Seehofer büszke a “menekült”ügyi politikájára – még véletlenül sem toloncolnak vissza senkit Szíriába

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Sikeres a német szövetségi kormány menekültügyi politikája – jelentette ki Horst Seehofer belügyminiszter egy keddi interjúban. A miniszter a Münchner Merkur című lap hírportálján közölt interjúban megerősítette, hogy Németországból továbbra sem toloncolnak ki elutasított vagy elítélt menedékkérőket Szíriába. A kitoloncolási moratóriumot az új külügyminisztériumi országjelentés alapján hosszabbították meg, egyelőre hat hónappal, 2019 közepéig.

Kiemelte: ha a külügyminisztérium jelentése ellenére “önkényesen” mégis kitoloncolnának bárkit Szíriába, “a legelső bíróság azonnal korrigálná a döntést”, hiszen “jogállamban élünk”.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) januárban távozó elnöke azzal kapcsolatban, hogy a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökválasztási kampányában kiemelt téma a migráció, hangsúlyozta: ez azt jelzi, hogy az embereket érdekli a téma.

A CDU egyik elnökjelöltje, Annegret Kramp-Karrenbauer főtitkár által szorgalmazott határőrizeti módszer, az “intelligens határigazgatás” elképzeléséről elmondta, hogy a kifejezés tőle származik, és azt jelenti, hogy az országhatártól számított 30 kilométeres zónában végzett úgynevezett mélységi határellenőrzést ki kell egészíteni a határátkelők időszakos ellenőrzésével. Németországnak ezt kell tennie, amíg nem valósul meg a “legjobb megoldás, az EU külső határának hatékony ellenőrzése” – mondta Horst Seehofer.

Kiemelte, hogy a “menekült”üggyel kapcsolatos eddigi intézkedések “nagyon is sikeresek”, ezt jelzi, hogy a “humanitárius okokból” befogadott emberek száma az idén “messze nem éri el a 200 ezres felső határt”, és a CDU/CSU pártszövetségnek a Német Szociáldemokrata Párttal (SPD) kötött koalíciós szerződésében kijelölt 180 ezer és 220 ezer fő közötti sávot sem. Aláhúzta, hogy a 2015-ös “menekült”hullám óta következetesen kitart elvei mellett; “a humanitás, a korlátozás és az irányítás hármasságára épülő migrációpolitikai irányvonalam egy millimétert sem változott” – mondta.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Horst Seehofer az általa pártelnöki búcsúinterjúnak nevezett interjúban a többi között azt is világossá tette, hogy belügyminiszteri tisztségét megtartja, miután a CSU január 19-én tartandó rendkívüli kongresszusán megválasztják a párt új elnökét, és ezzel kivonul a bajor tartományi szintű politikából.

A politikus – aki 2008-tól az idén tavaszig Bajorország miniszterelnöke volt, és ugyancsak 2008 óta vezeti a CSU-t – elmondta: boldog lenne, ha olyan egykori miniszterelnökként és pártelnökként gondolnának rá, aki egy “virágzó tartományt” és egy “bivalyerős pártot” ad át utódjának.

(MTI)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...