2018-03-08

Savas támadással megnyomorított nők a kifutón Mumbaiban, a nemzetközi nőnap alkalmából

Oszd meg másokkal is!

Savas támadás áldozatait kérték fel egy rendhagyó divatbemutatóra a nemzetközi nőnap alkalmából.

Savval elcsúfított nők vonultak fel a kifutón az indiai Mumbaiban, hogy a nemzetközi nőnap ürügyén is emlékeztessék a világot az indiai nők tarthatatlan társadalmi helyzetére.

A kényszerű házasságkötés, a szerelmi bosszúból elkövetett támadások, a büntetlenül maradó szexuális erőszak és a családon belüli becsületgyilkosságok minden színtéren és értelemben védtelenné teszik őket.

A rendhagyó divatbemutató egyik szereplője azt mondta, egyenjogúságért küzdenek, mert szerintük az véget vetne a nők ellen elkövetett bűncselekményeknek.

Csak savas támadásból több mint ezer esetet regisztrálnak az indiai hatóságok évente. Az, hogy férfiak – rendszerint csoportosan – megerőszakolnak nemcsak nőket, hanem kisgyerekeket is, mindennapos, és a gyakorlat azt mutatja, hogy a rendőrség nem kezeli komolyan az ilyen természetű feljelentéseket. Azt is nagyrészt eltussolják, ha egy nőt rokonai ölnek meg azért, hogy ezzel a hagyományok szerint helyreállítsák a család becsületét.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

De nagyon sok bántalmazott nő nem mer feljelentést tenni, mert fél, és a rendőrökben sem bízik.

Minderre egy évekkel ezelőtti (2012.december 26.) brutális gyilkosság után figyelt fel a nemzetközi közvélemény. Újdelhiben férfiak megerőszakoltak, majd megvertek egy egyetemista lányt egy helyi járaton. Barátját is összeverték, majd mindkettőjüket kidobták a buszból. A fiú életben maradt, a lány belehalt sérüléseibe.

Az ügy óriási port vert fel. Az indiai törvényhozás szigorított is valamelyest a nők elleni erőszakkal összefüggő tényállások elbírásálán. A jogvédő szervezetek tüntetésekkel igyekeznek fenntartani a nemzetközi figyelmet.

Orientalista.hu – Euronews

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!