2019-02-11

Román ortodox pap: a pápa eretnek, úgyhogy nincs keresnivalója Romániában – Érdekes meglátás!

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Írtózatosan bepöccent egy vérortodox román pópa, Matei Vulcănescu, amiért a román állami és ortodox egyházi szervek hivatalos meghívására Romániába, azon belül pedig Erdélybe látogat Ferenc pápa: a dogmatikai kérdésekben hajthatatlan román egyházfi még petíciót is indított a látogatás ellen.

Az inkvizítori hevülettel megírt petíció szerint nem megengedhető, hogy „az ortodoxok és a pápista eretnekek együtt imádkozzanak a templomokban”, hiszen a pápalátogatás kapcsán az a tévképzet alakulhatna ki egyesekben, hogy az ortodoxok és a „pápisták” egy egyházat alkotnak, holott csakis az ortodox az egyetlen igaz egyház.

A pópa szerint a pápa eretnek, és az egyházszakadás óta nem tekinthető Krisztus földi helytartójának.

Azért azt megengedhetőnek tartja, hogy egyszerű látogatóként vagy államfőként az országba látogasson, de azt már nem, hogy ortodox templomokban liturgiákon vegyen részt, és azt sem, hogy az ortodox egyház vezetői részt vegyenek a „pápista” misén.

A petíciót már mintegy ötezer támogató írta alá.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Azért Vulcănescuról sokat elmond, hogy a román sajtó szerint olyasmit hangoztatott: az abortusz akkora bűn, hogy még az is jobb, ha a szülők születése után ölik meg a nem kívánt gyereket.

Tevékenysége a román ortodox egyház elöljáróinak is szúrta a szemét, ezért már 2015-ben eltiltották Munténia és Dobrudzsa ortodox templomaitól.

Ezért aztán jelenleg Görögországban, Pireuszban tevékenykedik.

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába, ahol Bukarestben, Jászvásáron, Balázsfalván és Csíksomlyón is jelen lesz.

Főtér.ro

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...