2018-10-13

Ri­a­dót fúj­tak! 500.000 afgán gyűlt össze a ha­tá­ron

Oszd meg másokkal is!

A görög kor­mány már ér­te­sí­tette róluk az Eu­ró­pai Uniót és Tö­rök­or­szá­got. Hogy ek­kora mennyi­ségű afgán ho­gyan tu­dott Tö­rök­or­szá­gon át­kelni, az ma még nem vi­lá­gos, – írja a Ripost.hu.

Már félmillió afgán bevándorló gyűlt össze egy egyik legkevésbé őrzött török-görög határon – írta meg a Ekathimerini lap alapján a Voiceofeurope. Ez a görög Andrianoupolis és a török Edine között van. Amint az az alábbi térképen is látható, Görögország felső csücskén, a bolgár határtól is alig néhány kilométerre. A lap szerint bolgár és albán embercsempészek vezették őket ide, akik mellett nyilván törökök is segédkeztek, hiszen ez nem a szokásos tengeri útvonal, hanem előbb át kellett jönniük valahol Isztambul környékén.

Afgánok a piros pöttynél, jobbra
Afgánok a piros pöttynél, jobbra

A görög kormány már értesítette róluk az Európai Uniót és Törökországot, az előbbit elsősorban azért, hogy újabb támogatást szerezzen a határvédelemhez.Hogy ekkora mennyiségű afgán hogyan tudott Törökországon átkelni, az ma még nem világos.

Mindenesetre

ilyen hatalmas afgán invázió életveszélyesen nagy terheket ró majd bármely európai országra, amely befogadja őket. Leginkább azért, mert a lakosság 27 százaléka semmilyen iskolai végzettséggel nem rendelkezik.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Ez részint azért van így, mert az országot sújtó polgárháború majd az azt követő és napjaikban is tartó káosz miatt sok szülő nem is merte iskolába engedni a gyermekeit. Az ő idegen nyelvre, valamint valamilyen szakmára tanításuk nemcsak reménytelen vállalkozásnak, hanem soha meg nem térülő befektetésnek is tűnik.

Ripost nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!