2015-11-17

Putyin hajtóvadászatot indít a terroristák felkutatására

Oszd meg másokkal is!

Terrorcselekmény okozta a Sínai-félszigeten október végén lezuhant orosz utasszállító katasztrófáját. Erről Alekszandr Bortnyikov, a belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) elnöke tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz államfőt kedden.

“Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy ez terrorcselekmény volt” – fogalmazott Bortnyikov a katasztrófa vizsgálatának eredményeiről tartott, Vlagyimir Putyin elnökletével zajló moszkvai tanácskozáson.

A szakértők az utasok poggyászainak és a géproncsok elemzésekor robbanóanyag nyomaira bukkantak, ami arról tanúskodik, hogy pokolgép robbant a gép fedélzetén, aminek következtében a repülő a levegőben darabjaira hullott szét – tette hozzá Alekszandr Bortnyikov.

Az orosz védelmi szolgálat vizsgálata szerint egy másfél kilós TNT robbanóanyagot juttattak fel a repülőgépre, a robbanás következtében még a levegőben kettétört a gép teste.

Eddig azért vártak ki az orosz hatóságok a terrorcselekmény kijelentésével, mert nem volt bizonyított számukra, hogy mi miatt robbant fel gép, ugyanis a terroristáknak nincs olyan légvédelmi eszközük, ami elérhette volna a gépet ebben a magasságban.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra utasította az orosz titkosszolgálatot, hogy kutassa fel a Sínai-félszigeten lezuhant orosz gép ellen elkövetett terrortámadás elkövetőit, az orosz hadseregnek pedig parancsba adta, hogy fokozza légicsapásait Szíriában – jelentették kedden orosz hírügynökségek.

Az orosz elnök 50 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan információkat szolgáltat, amelyek elvezetnek a tettesekhez. A történteket az egyik legvéresebb bűnnek nevezte, valamint hozzátette, hogy a terroristák megfizetnek majd bűneikért.

(MTI – HVG – Kuruc.info nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!