2017-02-19

Oroszországban szabad verni a gyereket nevelés céljából, az unióban nem

Oszd meg másokkal is!

Az orosz parlament tagjai rábólintottak arra a törvényre, amely szerint a családon belüli erőszak nem tekinthető bűncselekménynek, csak szabálysértésnek. A duma 368 tagja szavazott igennel, mindössze egy “amazon” volt az említett törvény ellen.

Ez persze nem jelenti, hogy a családtagok agyba-főbe verhetik egymást. Ha egy-egy családi konfliktus során valamelyik fél sérülést okoz a másiknak, akár börtönbüntetéssel is sújtható.

Amennyiben valakinél a családon belüli erőszak (enyhébb formája is) évente többször megismétlődik, a vétkes mindenképpen szankcióra számíthat.

Az orosz parlament azonban ugyanakkor síkra száll a hagyományos nevelési módszerek megőrzéséért, amelyek közé tartozik (szükség szerint) a gyermek fizikai megfenyítése is.

Amíg a liberalizmus vírusával megfertőzött uniós államokban és az EU-ba ész nélkül nyomuló országokban a gyermek elvileg már egy atyai nyaklevesért is feljelentheti a szülőt, addig az oroszoknál ez élkepzelhetetlen.

A családon belüli erőszak elleni törvényes előírások, amelyek Szerbiában is napvilágot láttak, a pozitívumok mellett (pl. nők megvédése az agresszív férjektől), sokszor ellenhatást váltanak ki. A sértődött feleségek gyakorlatilag bármikor hamisan megvádolhatják férjüket, akit az állami szervek meghurcolhatnak, a társadalom pedig megbélyegezhet. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal a nők zsarolási kapacitása is jelentősen fokozódik.

A patriarchális hagyományokat következetesen tiszteletben tartó oroszok az új törvényükkel is útját állták az említett visszaéléseknek.

A családközpontú ruszkik korábban hoztak egy szintén figyelemre méltó törvényt, amelynek értelmében a következő száz évre vonatkozóan tilos a homoszexuális felvonulások és egyéb önmutogató, erkölcstelen rendezvények megtartása.

Blic és Srbin.info nyomán K. P./Délhír

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!