2017-11-14

Óriási menekültválság küszöbén állunk!

Oszd meg másokkal is!

Szakértők figyelmeztettek, hogy ami eddig történt, az semmi, ahhoz képest, ami hamarosan kirobbanhat!

Ha azt gondoltuk eddig, hogy a menekültválság már elhagyta a csúcspontot, súlyosan tévedtünk.

Sőt, amit eddig láttunk és tapasztaltunk, az még csak a jéghegy csúcsa volt – állítják a szakemberek.

Az Environmental Justice Foundation (EJF – Környezeti Igazságosságért Alapvítvány), mely a klímaváltozás által sújtott populációk jogainak védelmét tűzte zászlajára, új jelentést adott ki.

Ebben biztonsági és katonai szakértők segítségével vizsgálják a kérdést, hogyan hat a változó időjárás az élelmiszerellátásra és ez hogyan befolyásolja az elvándorlást.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Külön fejezet szól arról, hogyan járulhatott hozzá a szárazság a szíriai polgárháború kirobbanásához azzal, hogy 2006 és 2011 között 1,5 millió ember kényszerült migrációra, mert nem jutott élelemhez és munkához.

Ami vár ránk, az maga a borzalom. Soha nem látott mértékű migráció vár ugyanis a világra, jóval brutálisabb, mint amit eddig Európa megtapasztalt…

2008 óta évente 21,5 millió ember hagyja el otthonát a szélsőséges időjárás miatt. Ez naponta 59 600, vagyis percenként 41 embert jelent.

Döbbenetes adatok következnek: az elmúlt 3 évtizedben minden évtized melegebb volt, mint az azt megelőző…

2015-ben a hőmérséklet globális emelkedése az 1 Celsius fokot is meghaladta. Ez pedig már önmagában is riasztó és döbbenetes.

Az EJF jelentése elsősorban az afrikai és a közel-keleti klímahelyzetet tárgyalja, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a fejlett országok sem menekülhetnek a szélsőséges időjárás következményei elől, ahogyan azt a hurrikánoktól sújtott Egyesült Államok példáján láthattuk, ahol sok ezer, sok tízezer ember hagyta el végleg az otthonát, és telepedett le máshol.

Az tény, hogy 40-50 éven belül már kezelhetetlen állapotokkal kellene szembenézniük a mostani célországoknak, amennyiben kizárólagosan a befogadó politikát választanák.

A jelenlegi trendeket figyelembe véve ennél jóval nagyobb volumenről beszélhetünk, 2100-ra már több milliárdan is lehetnek azok, akik klímamenekültként várnak majd a tömeges áttelepítésekre.

A jövő feladata lesz ezt a problémát megoldani, még mielőtt nem fajul el túlságosan olyan mértékben, hogy az a világ stabilitását veszélyeztesse.

A Világ Titkai nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!