2018-04-14

Óriási győzelem: 50 százalék felett a Fideszre leadott listás szavazatok száma

Oszd meg másokkal is!

Folyamatosan számlálják a beérkezett levélszavazatokat, már közelítünk a 100 százalékos feldolgozottsághoz. A Fidesz-KDNP szereplése minden várakozást felülmúlt, a leadott listás szavazatok több mint 50 százalékát kapták – hívta fel a figyelmet Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa.

Majdnem 100%-os feldolgozottság mellett a 2018-as országgyűlési választásokon a listás szavazatok már több, mint 50 százalékát kapta a Fidesz-KDNP pártszövetség. A kormánypártok szavazótábora ezzel meghaladta a 2,7 millió főt, ami példa nélküli 8 év kormányzást követően. A szavazatszámlálást ITT lehet nyomon követni.

Nincsen olyan választási rendszer, melyben ne kormányozhatna egyedül a Fidesz-KDNP pártszövetség, hiszen a leadott listás szavazatok több mint 50 százalékát kapták április 8-án. Ez azt jelenti, hogy jóval meghaladta a Fidesz-KDNP-re leadott listás szavazatok száma a 2,7 milliót. Összehasonlításként: a második helyezett Jobbikra mindössze nagyjából 1 millió ember szavazott, tehát a kormánypártokra közel háromszor annyi ember voksolt, mint Vona Gábor pártjára. Ha összeadnánk az ellenzéki pártok eredményeit, akkor sem tudnák megelőzni a Fidesz-KDNP-t” – írja Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa.

A Fidesz-KDNP jelentősen javított 2014-hez képest, amikor a listás szavazatok 44 százalékát kapta. A mostani eredmény a 2010-es “fülkeforradalomhoz” hasonlít, akkor 52 százalékos eredményt ért el az Orbán Viktor vezette formáció.

A héten több ellenzéki párt választási csalást kiáltott, ugyanakkor az azóta eltelt időben ők is beismerték, hogy a kisebb technikai hibák és a minden választás alkalmával előforduló problémák nem befolyásolták érdemben a választás végeredményét, már szinte biztosra vehető a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége.

(Figyelő), Vadhajtások, 888 nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!