2018-01-11

Óriási felháborodást keltett a francia muszlimoknál az új, iskolai menzákat érintő rendelet

Oszd meg másokkal is!

Egy francia kisváros polgármestere eltörölte az iszlám vallás előírásainak megfelelő étkezési lehetőséget az iskolákban – most össztűz zúdult rá liberális oldalról.

Európában több helyen is problémásnak bizonyul az iszlám vallás előírásainak megfelelő étkezés biztosítása. Nincs ez másképp a mintegy 16 000 fős franciaországi Beaucaire-ben sem. A városka polgármestere, a Nemzeti Front színeiben politizáló Julian Sanchez úgy döntött, új rendeletében eltörli a sertéshústól mentes iskolai menüket.

A lépés mintegy 150 muszlimot érint, Franciaország nemi egyenlőségi minisztere (!), Marléne Schiappa szerint egyértelműen muszlimellenes lépésről van szó.

Sanchez szerint azonban a lépés a köztársaságot védi, hiszen a halal étkezéssel a vallás betolakodik az iskolákba, ez pedig provokáció.

Nem vagyok iszlamofób. Nem félek senkitől, és nem áll szándékomban bárkit is kirekeszteni. Csak az érdekel, hogy mi a baj a sertéshússal? Ha valami orvosi magyarázat lenne erre, még megérteném, de nem erről van szó.”

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!