2018-07-25

Orbán csúcsra járatta a diplomáciát

Oszd meg másokkal is!

Orbán Viktor és egyben Magyarország megítélése egyre kedvezőbb a világon. Hazánk miniszterelnöke az elmúlt hetekben nem akármilyen diplomáciai menetelést hajtott végre, hiszen nyolc ország államfőjével, illetve miniszterelnökével találkozott.

A Lokál Deák Dániel politológust, a Figyelő főmunkatársát arról kérdezte, mit is jelent, hogy a magyar kormányfő a világ meghatározó hatalmainak vezetőivel találkozott.

– A balliberális ellenzék folyamatosan azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy elszigetelt, és Magyarországnak igazából már nincsenek is komolyan vehető külkapcsolatai. Ugyanakkor az elmúlt hetekben Orbán Viktor az összes komolyan vehető világpolitikai vezetővel találkozott. Ez azt mutatja, hogy Magyarország pozíciója az Európai Unión belül rendkívül erős, és nem lehet arról beszélni, hogy hazánk el lenne szigetelődve – mondta lapunknak Deák Dániel.

A politológus kérdésünkre, hogy milyen hozadékuk lehet ezeknek a találkozóknak, elmondta: Magyarországnak fontos szövetségeseket kell szereznie az Európai Unión belül ahhoz, hogy a kötelező betelepítési kvótákkal kapcsolatos viták során képviselni tudja álláspontját.

– Nagyon fontos szempont, hogy a V4-ek szövetségesi tábora folyamatosan bővüljön – hangsúlyozta Deák Dániel, aki szerint most arra kell készülni, hogy a „diplomáciai nagyüzem” tovább folytatódik, és Orbán Viktor keresi azokat a partnereket és potenciális szövetségeseket, akikkel az Európai Unión belül, illetve szerte a világon tudjuk képviselni azokat az érdekeket, amelyek összekötnek bennünket – fogalmazott Deák Dániel.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Lokál nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!