2018-07-19

Önmagát női börtönbe kérő transznemű férfi erőszakolta a női rabokat

Oszd meg másokkal is!

Egy transznemű fogvatartottat – aki nem esett át nemváltó műtéten, így még megmaradt a férfi nemi szerve – transzsz3xuálisként került egy brit női börtönbe, akit most azzal vádolnak a hatóságok, hogy sz3xuálisan bántalmazott négy női fogvatartottat.

A hírek szerint a yorkshire-i Wakefield és Flockton városa között található New Hall speciális női börtönben már az érkezése utáni első napokban elkezdte zaklatni a fogvatartottakat.

A transzgender – aki saját elmondása szerint már két éve nőként élt – mégsem egészen úgy viselkedett mint egy nő. A vallomások szerint ugyanis a férfiból lett nő nemi szerve a zaklatások alkalmával jól láthatóan erekciót mutatott, illetve az elkövető szándékosan mindent el is követett azért, hogy az áldozatai lássák is ezt.

A tanúvallomások alapján kiderül az is, hogy a transznemű fogdosta, megcsókolta, illetve orális sz3xuális kapcsolat létesítésére szólította fel áldozatait.

Miután a női börtön őrsége számára kiderült, hogy a transznemű elítélt zaklatja a női elítélteket, azonnal elkülönítették, illetve a vádak kivizsgálása után áthelyezték egy szigorított őrzésű férfi börtönbe.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az eset kapcsán a brit sajtóban ismét vitatéma lett, hogy – a jelenlegi gyakorlatnak megfelelően – jó dolog-e az, ha nemváltó műtét nélkül önmagukat transzgendereknek kikiáltó személyek a biológiai (születési) nemükkel, és így a genitáliáikkal ellentétes nemű elítélteknek fenntartott börtönökbe kerülhetnek elhelyezésre – pusztán bemondás alapján.

A 2017-es adatok szerint csak Angliában és Walesben 125 transznemű elítéltet tartottak börtönökben, ami hetvennel, azaz majdnem a duplájával több, mint egy évvel korábban.

Ez vagy azt jelenti,

  • hogy a társadalom többségéhez mérten elképesztő nagy mértékben megnőtt az elmúlt években a transznemű bűnelkövetők számaránya,
  • vagy pedig azt, hogy valamiért (vagyis az enyhébb bánásmódért) a valójában nem transznemű személyek is transznak mondják magukat a brit büntetés-végrehajtási intézményekben.

A transznemű elítéltek számos könnyítéssel és előjoggal bírnak a brit börtönökben a jelenlegi szabályozás szerint. Az átlagos elítélteknél jóval szabadabban dönthetnek a fürdőzésükről, a ruhamosásukról,az öltözködésükről, illetve a szabadidejükről is. A transzneműeknek nyújtott kedvezményekkel való visszaélések növekedése miatt a brit törvényhozás a transzneműek meghatározására és jogi kezelésére vonatkozó szabályok szigorítására kényszerülhet.

A most hatályos szabályozás szerint a transzgenderek a születési anyakönyvi kivonatukban csak akkor változtathatják meg jogi értelemben hivatalosan a nemüket, ha orvosilag bizonyítottan diagnosztizálták a nemi diszfória állapotot náluk, és ha emellett már legalább két éve nőként/férfiként is élnek.

A börtönökben viszont nem ilyen szigorú a helyzet. A jelenlegi gyakorlat szerint ugyanis a bírók egyéni mérlegeléssel döntenek arról, hogy a bűncselekmények miatt elítélt személyeket elismerik-e transzneműeknek, illetve hogy ez alapján azok letölthetik-e a büntetéseiket a transzneműeknek járó kedvezményekkel.

Forrás

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!