2017-07-30

Olyan hitelesen közvetítette a “béke vallásának” üzenetét, hogy végül visszavonták működési engedélyét a brit ’Imam FM’ rádiónak

Oszd meg másokkal is!

A muszlim rádió működési engedélyét azért vonta vissza a brit ORTT, az Ofcom, mert felületet adott egy radikális hitszónok, Anwar al-Awlaki szólamainak.

Az Ofcom szerint az al-Kaidához több szálon is kötődő hitszónok többször is a nem-muszlimok elleni erőszakra buzdította a muzulmán közösség tagjait, összesen 25 órányi ilyen anyagot vetített le a rádió a hallgatóknak.

A cég egyik szóvivője nyilatkozott úgy, hogy a rádióállomás engedélyét azért kellett visszavonni, mert szigorú szabályozás tiltja az erőszakra felbujtó, káros tartalmak vetítését. Az ’Imam FM’ azt állította, időhiány miatt nem hallgatta meg a hitszónok előadásait, a beszédek ugyanis ramadán ideje alatt kerültek adásba – ráadásul egy kis adóról van szó.

Awlakit 2010-ben az Egyesül Államok kormánya terroristának nyilvánította, az ezt követte az ENSZ álláspontja, szerintük „Awlaki az al-Kaida vezetője, toborzója és kiképzője.”
888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!