2018-06-11

Olaszország lezárta kikötőit, egy Sorosféle “migránstaxit” vissza is fordítottak

Oszd meg másokkal is!

Olaszország visszafordított egy Földközi-tengerből kimentett afrikai betolakodókat szállító hajót, miután Matteo Salvini belügyminiszter lezáratta az olasz kikötőket. Salvini szerint az Aquarius mentőhajónak inkább Máltán kellene kikötni.

Vasárnapra virradóan hat különböző mentőegység több mint 620 afrikai “menekültet” emelt ki a Földközi-tengerből – jelentette az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet. A megmentettek között több mint 120 kísérő nélküli gyermek és terhes nők is vannak.

A német Sea Watch hajó, fedélzetén 232 afrikai sáskával, szombaton még kiköthetett Reggio Calabria kikötőjében.

A német Sea Watch hajó, fedélzetén 232 afrikai sáskával, szombaton még kiköthetett Reggio Calabria kikötőjében.

Szegény bevándrolóknak nem elég jók a körülmények az egyik hajón

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Salvini nemet mond

“Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk” – írta hétfőn Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Facebook-oldalán.

Salvini, aki egyben a kormányzó jobboldali Liga vezetője is, már a kampány során ígéretet tett a migrációs politika szigorítására.

Retorikája azóta sem változott, rendszeresen hívja fel a figyelmet Facebook oldalán nyugat-európai migránstaxik tevékenységére.

“A Földközi-tengeren vannak olyan hajók, amelyek Hollandia, Spanyolország, Gibraltár és Nagy-Britannia lobogója alatt állomásoznak, jelen vannak német és spanyol civil szervezetek, miközben Málta nem fogad be senkit, Franciaország a határon elutasítja a bevándorlókat, Spanyolország pedig fegyverekkel védi a határait” – írja egyik bejegyzésében Salvini.

“Mától Olaszország nemet mond az emberkereskedelemre. Célom, hogy békés életet biztosítsunk ezeknek a gyerekeknek Afrikában és a saját gyermekeinknek Olaszországban.”

Hétfői bejegyzésében arról ír, hogyan hordja egy német civil szervezet holland hajón a bevándorlókat Olaszországba.

“Német szervezet, holland hajó, Málta nem lép, Franciaország elzárkózik, Európát nem érdekli” – írja bejegyzésében az olasz politikus. “Ebből elég! Az emberi életek megmentése kötelesség, de az, hogy Olaszországot menekülttáborrá változtassák, nem az.”

“Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk” – zárja a bejegyzést.

(EuroNews – Mandiner nyomán)

Frissítés: Salvini: Olaszország új fejezetet nyit az európai migrációs politikában

Érdemes volt felemelni a szavunkat és nemet mondani – jelentette ki hétfőn Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki szerint azzal, hogy nem engedélyezte a civil szervezetek által működtetett Aquarius mentőhajó olaszországi kikötését, új kezdet nyílt az európai migrációs politikában.

Matteo Salvini kijelentette, hogy a migránsokat szállító következő hajót sem engedi be olasz kikötőkbe.

Az olasz belügyminiszter hangsúlyozta, hogy kedden európai belügyminiszter kollégáival egyeztet egy új migrációs politika elindításáról.

A spanyol kormányfő felajánlotta, hogy befogadják az Aquariust

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHRC) felszólította hétfőn az olasz és a máltai hatóságokat, hogy haladéktalanul engedjék partra szállni a két ország partjai között rekedt hajón utazó 629 bevándorlót, közöttük több mint 120 szülői kíséret nélküli gyereket. Nem sokkal később az Európai Bizottság is ezt tette. Közben Pedro Sánchez spanyol kormányfő felajánlotta, hogy befogadják az Aquarius nevű hajót

A spanyol államfő közleménye szerint a hajó a kelet-spanyolországi Valencia kikötőjében érhet partot. „Kötelességünk segíteni egy humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében, és biztonságos kikötőt ajánlani ezeknek az embereknek, így teljesítve a nemzetközi jogi kötelezettségeket” – áll a hivatalos közleményben. A rövid tájékoztatás szerint a hajó a kelet-spanyolországi Valencia kikötőjében érhet partot.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő döntését megelőzően Joan Ribó, Valencia polgármestere már közölte, hogy készek lennének fogadni a hajót. Hasonló bejelentést tett Ada Colau barcelonai városvezető is. Az Aquarius vasárnapra virradóra hat különböző mentőegység által kimentett embereket vett fedélzetére.

(MTI, Kuruc)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...