2018-01-12

Olasz érsek: Az ellenőrizetlen migráció össze fogja roppantani Európát

Oszd meg másokkal is!

Figyelembe kell venni a migráció gazdasági, emberi és kulturális hatásait, mert ha nem tesszük, az nagyon súlyos következményekkel járhat – mondta Luigi Negri érsek, aki szerint a jelenlegi helyzethez Ferenc pápa is asszisztál.

Katolikus vagyok, és örömmel fogadom a sokszínűséget, de nem minden feltétel nélkül – hiszen ez a társadalom teljes összeroppanásához vezetne – mondja az érsek a 888.hu oldal által idézett, eredetileg a liberoquotidiano.it portálnak adott interjújában.

Ferrara és Comacchio nemrég visszavonult érseke szerint a keresztény Európának évszázados hagyománya van az új elemek saját kultúrájába történő integrálásában, ám a jelenlegi migrációs válság ezzel nem egyeztethető össze. A muszlim tömegek behozatalának egyik célja az, hogy egy homogén gondolkodású tömeggé züllesszék Európát, ám emellett gazdasági szempontok is szerepelnek: a bevándorlókat ugyanis sokkal kevesebb pénzért tudják foglalkoztatni a vállalatok – fogalmazott a volt érsek.

Mindehhez Negri szerint Ferenc pápa is asszisztál, akinek szavain a szekuláris társadalmak csüngenek, mert felhasználhatják saját álláspontjuk igazolására. Ferenc pápát saját eszközévé tette a mai korszellem. Az egyház szemet huny a szekuláris társadalmak cselekedetei fölött – pont akkor képtelen nemet mondani, amikor erős állásfoglalásra lenne szükség egyházi részről – véli az érsek.

Hiradó nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!