2017-08-19

Ők a barcelonai terrortámadás áldozatai

Oszd meg másokkal is!

Az áldozatok között sok a fiatal és a családos ember. A képeken egytől egyig boldogok. Minden bizonnyal egyikőjük sem gondolta, hogy soha sem fognak hazatérni a családjukhoz.

Csütörtök délután Barcelona egyik közkedvelt sétálóutcájában a gyalogosok közé hajtott  furgonjával egy muszlim dzsihadista. A gépjárművel vagy hatszáz méteren keresztül üldözte a járókelőket. A terrortámadásban 14 ember meghalt és közel százan megsebesültek. Az áldozatok közül sokan külföldi állampolgárok, több mint 20 országból.

A terrortámadással egy fiatal, spanyol állampolgárságú marokkói férfit, Moussa Oukabirt gyanúsítanak. A spanyol biztonsági erők még mindig keresik az elkövetők.

A 14 halálos áldozat közül eddig három embert azonosítottak, ők már biztos nem térnek haza a családjukhoz.

Bruno Gulotta, Olaszország

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Forrás: Tom’s Hardware

Gulotta 35 éves volt. Feleségével és két gyerekével nyaralt a katalán fővárosban. A család a merénylet helyszínén, a La Rambla utcán sétálgatott, amikor a furgon belehajtott a tömegbe. Gulotta letérdelt és pajzsként emelkedett a gyerekei, a 6 éves fia és a hét hónapos kislánya felé, majd életét vesztette a merényletben. Alexander még csak most kezdi az iskolát, Aria pedig mivel még csak pár hónapos, valószínűleg soha sem fog emlékezni az apjára.

Luca Russo, Olaszország

Forrás: Facebook

A 25 éves férfi mérnökként végzett. Jegyesével együtt utazott Barcelonába. Luca a helyszínen meghalt, jegyesét pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállították, de a  nő szerencsére nincs életveszélyes állapotban. Luca még a 2015. novemberi párizsi terrortámadás-sorozatot követően azt írta Facebook-oldalára, hogy “a vallás az emberek ópiuma.”

Elke Vanbockrijck, Belgium

Forrás: Facebook

A 44 éves nő férjével, valamint 11 és 14 éves fiával nyaralt együtt Barcelonában.

Francisco López Rodríguez, Spanyolország

Forrás: Twitter

Rodríguez az első spanyol áldozat, akit megneveztek a hatóságok. Az El País szerint ő az egyike annak a három spanyol állampolgárnak, akik életüket vesztették a merényletben. Az 57 éves férfi Granadából származik. Feleségével sétáltak a La Ramblán, amikor az elkövető a furgonnal belehajtott a tömegbe. Rodríguez meghalt, felesége pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A halottak között van egy barcelonai három éves kisgyerek is, akit a merényletet követően kórházba szállítottak, de már nem sikerült megmenteni az életét. Az áldozatok között állítólag három német állampolgár is van.
Őket keresik: Jared Tucker, Amerika

A kép a Las Rambas egyik bárjában készült, nem sokkal a merénylet előtt.

A 44 éves férfi első házassági évfordulóját ünnepelte feleségével, Heidi Nunesszal. A pár megivott egy italt La Rambla egyik bárjában, majd sétálni indultak, amikor a gyalogosok közé hajtott a teherautó, ők pedig elszakadtak egymástól.

Julian Cadman, Egyesült Királyság

Forrás: Facebook

A 7 éves fiú anyukájával utazott Barcelonába egy esküvőre. A merénylet közben szakadtak el egymástól. A kisfiú édesanyja, Jumarie ‘Jom’ Cadman súlyos sérülésekkel került a kórházba, de életben van. A kisfiú az Egyesült Királyságban született, de három éve Ausztráliában él szüleivel. Édesapja azonnal Barcelonába utazott a hír hallatán, érkezése péntek estére várható.

Az áldozatok és a sérültek francia, német, spanyol, holland, argentin, venezuelai, belga, ausztrál, magyar, perui, román, ír, görög, kubai, macedón, kínai, olasz és algériai állampolgárok.

(The Guardian, Telegraph, Daily Mail) – 888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!