2018-07-11

Nyugat-Európa és Közép-Európa közötti világnézeti különbségek

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Európa fejlődése 1000 és 1500 közötti években nagyjából egységes volt, nem volt nagy különbség Nyugat-Európa és Közép-Európa között.
A nagy változás Amerika felfedezésével kezdődött, ezért más történelmi helyzetbe került a két régió. A nyugat-európai országok megkezdték a felfedezett területek gyarmatosítását, a portugálok, spanyolok, angolok, majd később a franciák, hollandok, belgák.
A gyarmatosítás által óriási bevételhez jutottak ezek az országok. Egyrészt nyersanyagok, olcsó munkaerő a termelést erősítették másrészt a kereskedés miatt a bevételek is növekedtek.

Ezzel szemben Közép-Európának a hódító oszmán török inváziótól kellett védekezniük.

A Bizánci Birodalom maradványait amikor elfoglalta az iszlám török, utána a bolgárok és a szerbek következtek. Magyarország Luxemburgi Zsigmond idejétől a Mohácsi csatáig, majdnem 150 évig még tudta védeni Közép-Európát. Magyarország megroppanása után, Lengyelországot és Moldáviát is támadta a török.

A török ellenes harcokban minden Közép-Európai nép részt vett. magyarok, németek, csehek, szerbek, lengyelek, horvátok. Ezek harcok a több 100 év alatt legyengítették, gazdaságilag és emberi népességben is Közép-Európát. De nemcsak az iszlám törökkel harcoltak a Közép-Európa népei, hanem két másik nagyhatalommal is a Habsburg- és az Orosz Birodalommal is.
A “nyugat” gyarmatosító hódításai által gazdagabb lett, a “közép” a védekező harcaiban meg szegényebb, ez volt történelmi fejlődés fő iránya 1500-tól 1900-ig.

Közép-Európa katonai megszállásai ezzel nem értek véget, a két világháborúban is folytatódtak, egészen 1989-ig, amikor a szovjet érdekszférából kikerültünk.
Az elmúlt 500 év igen nagy hatást gyakorolt a néplélekre. Megerősödött a haza védelme, a keresztény kultúra védelme idea a közép-európai népekben.
Hiszen önálló kultúra nélkül nincs önálló állam se! A nyugat-európai országok viszont egymással harcoltak a gyarmatokon, az anyaországuk egy-két rövid időszak kivételével nem volt megszállás alatt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az utóbbi években iszlám világnézetű emberek tömeges megjelenése a Közép-Európai népekben, (elsősorban a Visegrádi 4 országaiban) felébresztette, a keresztény kultúra védelmének és az önálló államiság védelmének igényét. Ezt a nyugat-európai materialista és globalista mentalitás nem értette meg, ezért különféle nyomásgyakorlással, szankciókkal fenyegetőzve megpróbálta “Európa egységét” fenntartani.
A közép-európai népek nagyon érzékenyek a birodalmi logika támadásaira. Hát ez itt már történelmi hagyomány! Közép-Európa azért harcolt volna végig 500 évet a nagy birodalmak árnyékában, hogy pont most feladja magát, feladja az identitását?

Épp ezért Közép-Európában egyre erősödik egy spirituális alapokon lévő Európa jövőkép, amelyet az európai nemzetek alkotnak. Nyugat-európai anyag és haszonelvű világnézet jobban fél a keresztény szellemtől, mint az iszlám terjedésétől Európában! A közép-európai világnézet meg egyre erősebben spirituális és keresztény világnézetű, amely mag akarja őrizni az identitását.
Ez a különbség mára már láthatóvá vált, összeütközésbe került a materialista “progresszió” meg a spirituális “tradíció”!

Közép-Európa Konföderáció

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...