2019-03-14

Népszavazás Porosenkó ellen: Ukrajnában új államcsíny készül

Oszd meg másokkal is!

A szakértők attól tartanak, hogy az ukrajnai elnökválasztás egy újabb államcsínybe torkollhat. A szakemberek figyelmeztetnek: fegyveresek ezrei készek arra, hogy megdöntsék Petró Porosenkót, – írja a Howto News.

Úgy tűnik, Petró Porosenkó és csapata már nem hisz abban, hogy a soron következő választást már az első fordulóban meg tudja majd nyerni. A második forduló viszont, a szakértők szerint a politikus számára sorsdöntő lehet.

„A második forduló, ha el is jut odáig, Porosenkóval szembeni népszavazássá válhat majd” – idézi a „Politnavigátor” c. kiadvány Vlagyimir Feszenkó politológust. Ebben a fordulóban vagy Vlagyimir Zelenszkijjel, vagy Julija Timosenkóval kell majd megmérkőznie. Mindkét változat problémákat tartogathat majd a hatalomnak.

Így Vlagyimir Zelenszkij magához vonzhatja majd az oroszajkú választók voksait. Mindazokkal együtt, akik már elvből is Porosenkó ellen szavaznak majd. Ez a választópolgárok elsöprő többségét jelenti majd, és nem teszi lehetővé, hogy a mostani ukrán elnök bebiztosítsa a helyét.

Ha a választópolgárok Julija Timosenkót támogatják majd, ez az erőszakos formában történő államcsíny forgatókönyvét válthatja ki. Megeshet ugyanis, hogy Timosenkó és az ellenzék egy része esetleg nem ismerik el majd a választások végeredményét. „Következésképpen, nem csak a bíróságokon, de az utcán is hadba szállhatnak majd” – fejezi ki meggyőződését Vlagyimir Feszenkó.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

„És ezek az emberek akkor majd kimennek az utcára. Lehet, hogy ez nem lesz olyan nagy majdan, mint amilyen 2004-ben és 2013-ban volt. Ám ahhoz elegendő lesz pár tízezer ember megjelenése az utcán, hogy már az első forduló után igen komoly, igen éles politika válság alakuljon ki” – hangsúlyozta a politológus.

News Front nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...