2018-09-13

Nem Orbán Viktor, hanem Macron tábora lehet a Sargentini-akció vesztese

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is sokat segíthetsz!

Sikeresen jöhet ki a Sargentini-szavazásból a magyar miniszterelnök, erről nyilatkozott az egyik legismertebb francia politológus, Dominique Reynié. A Sciences Po intézet professzora, és tíz éve ő a párizsi Politikakutató Intézet igazgatója, – írja az Origo.hu.

A Le Figaróban egy érdekes gondolatot vetett fel Dominique Reynié: a Sargentini-szavazásra az európai közvélemény kétféleképpen reagálhat. Az egyik lehetőség, hogy nem érdekli. Elvont, ahogy ő fogalmazott, ezoterikus ügyként kezeli, egyszerű vita a demokráciáról. Ha viszont értelmezi, mégpedig úgy, hogy a Sargentini-jelentés azt jelenti, Magyarországot megbüntették migránsellenes álláspontja miatt, akkor ez nagyon könnyen veszélyes lehet Macron, Merkel és Juncker táborának.

Dominique Reynié korábban Orbán Viktort a migrációellenes erők európai vezetőjének nevezte, lényegében így ír a Le Figaro is a magyar miniszterelnökről. Amellett, hogy részletezik a Sargentini-jelentést és az európai néppárton belüli álláspontokat, arról is írnak, hogy lényegében kizárt, hogy tényleg felfüggesztenék majd Magyarország szavazati jogát, ugyanis az összes állam szavazata szükséges ehhez. A Le Figaro elemzése szerint Olaszország, Lengyelország, de még Ausztria sem szavazná meg.

Origo nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...