2018-11-07

Ne parfümözd magad, mert felizgatod a férfiakat – egy fiatal arab lány küzdelme a nőgyűlölet ellen

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Vannak országok, ahol a nyugat-európai ember számára felfoghatatlan erőszak és gyűlölet szövi át a mindennapokat. Nézzük a híreket, sajnálkozunk, de nem a miénk, nem igazán gondolunk bele. És akkor jön egy lány, aki az Instagram-oldalán keresztül kinyitja a szemünket.

Fatima Zohra Serri fotográfiát szerettet volna tanulni a gimnázium után, ami azzal járt volna, hogy el kell hagynia szülővárosát, Nadort. Az apja nem engedte, mondván, egy lány ne lakjon távol az otthonától. Ezért Fatima kénytelen volt jelentkezni Nador műszaki egyetemére, ahol könyvelőként végzett.

Ennek ellenére soha nem vesztette el fotózás iránti szenvedélyét. A munkája mellett létrehozott egy közösségi oldalt, kreatív utat találva, hogy megvilágítsa az őt és más nőket érintő diszkriminációt hazájában.

Célja, hogy visszafordítsa a nőket érintő előítéleteket, és azt, ahogy az emberek kezelik őket. A fotókon keresztül saját életébe is betekintést enged, ezzel is próbálja felébreszteni az emberek tudatát a részletekkel kapcsolatban. Fatima nagyon elszánt: saját otthonukban hozta létre fotóstúdióját, hiszen nem mehet sokat az utcára, hogy gyakorolhassa szenvedélyét.

A brit VICE lehozta a vele készült interjút, amiben megosztja a képei mögött rejlő gondolatokat, célokat. Illetve a legfontosabbat: milyen az, amikor valaki nem dönthet szabadon az életéről, mert nőnek született.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Karácsony Niki/Contexus

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]