2019-02-12

Nagyon sietnek! A németek egyre gyorsabban fogadják be a migránsokat

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A német hatóságok egyre gyorsabban bírálják el a menekültkérelmeket, de a bevándorláspártiak szerint még most sem elég gyorsan.

A német bevándorláspárti baloldal kérdezte fel a belügyminisztériumot a migránsokkal kapcsolatosan. A belügyminisztérium által közzétett adatokból kiderült, hogy 2018 harmadik negyedévében átlagosan valamivel több mint 6 hónap alatt bírálták el egy menekültkérelmet a hatóságok.

Az első negyedévben még 9,2 hónap kellett ahhoz, hogy döntés szülessen egy benyújtott menekültkérelemről. A második negyedévben ez 7,3 hónapra csökkent – mutatott rá a Funke Mediengruppe című német lap. Két évvel ezelőtt még 10,7 hónapig tartott egy menekültkérelem elbírálása. A mostani 6 hónapos várakozási idő azonban még mindig messze van a céltól, hiszen Angela Merkel 2015-ben abban állapodott meg a tartományi vezetőkkel, hogy 3 hónap alatt el fognak bírálni minden menekültkérelmet.

A jelentés szerint a legtöbbet az afgánoknak kell várniuk, de a szomáliaiak menekültkérelmének elbírálása is hosszabb ideig tart az átlagnál. Ha valaki Szíriából jött Németországba, az jobban jár, mert az ő ügyében átlagosan már 4,4 hónap alatt döntés születik.

A kísérő nélkül érkező kiskorú migránsoknak átlagosan 7,7 hónapot kell várniuk a menekültkérelmük elbírálására. Németország-szerte vitáznak arról, hogy milyen eljárással lehetne minél pontosabban megállapítani egy migráns valódi életkorát, hiszen sokan direkt fiatalkorúnak hazudják magukat, hogy könnyebben megkaphassák a menekültstátuszt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Baloldali Párt politikusa, Ulla Jelpke szerint a német bevándorlásügyi hivatal (BAMF) munkatársait kellene továbbképezni a menedékjog iránti kérelmek gyorsabb elbírálása érdekében. A bevándorláspárti politikus úgy véli, hogy így nemcsak gyorsabbak, de hatékonyabbak is lennének. A túl hosszú eljárási procedúra ok nélküli bizonytalanságban tartja a migránsokat – mondta Jelpke. Hozzátette, hogy meg kellene adni a tartózkodási engedélyt minden olyan migránsnak, aki több mint 12 hónapja várakozik arra, hogy elbírálják a menekültkérelmét.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...