2015-11-17

Működik az integráció: 40 éve Belgiumban élt a párizsi merényletek irányítójának családja

Oszd meg másokkal is!

A párizsi terrortámadások szervezésével és irányításával gyanúsított terrorista apja nem érti, hogyan radikalizálódhatott fia, ugyanis 40 éve Belgiumban élt a család, ruhaboltokat üzemeltetnek, és “mindent a belgáknak köszönhetnek”.

Abdelhamid Abaaoud – ő az a 27 éves belga állampolgárságú férfi, aki a hatóságok feltételezése szerint megszervezte és irányította a párizsi támadássorozatot

A Courrier International francia lap azt írja: a férfi többször is a hatóságok szeme elé került dzsihadista aktivitása miatt, távollétében 20 évre el is ítélték júliusban. Ez év januárjában a belga rendőrség tűzharcba került terroristákkal a Charlie Hebdo merénylet után, ennek volt részese Abdelhamid is.

Januárban a Het Laatse Nieuws nevű belga lapnak adott interjút apja, Omar Abaaoud, aki azt mondta: sokkolja őt fia tevékenysége, ő maga 40 éve jött Belgiumba Marokkóból, és mindent a belgáknak köszönhet.

“Fantasztikus életünk volt itt. Egy ruhaboltom van, és Abdelhamidnak is vettem egy üzletet. Abdelhamid soha nem volt rossz gyerek, és jó kereskedő válhatott volna belőle. Aztán hirtelen Szíriába utazott. Minden nap megkérdezem magamtól, miért történhetett ez” – mesélte az apa.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az apa arról is beszélt, hogy nem bírja elviselni a tudatot, hogy a fia terrorista, szégyelli is magát miatta. “Tönkretette az életünket” – fogalmazott.

Abdelhamid Abaaoud – akit az Iszlám Állam szíriai sejtjének legbrutálisabb terroristájaként tartanak számon – most a hírek szerint Görögországban vagy Szíriában bujkálhat.

CI – HVG – Kuruc.info nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!