2018-08-05

Mozgólépcső tetején verekedő nő kapta az első “burkabüntit” Dániában

Oszd meg másokkal is!

Alig pár napja van érvényben, de a dán rendőrség ki is osztotta az első 1000 koronás (nagyjából 50 ezer forintos) bírságot, miután egy nő az arcát elfedő nikábot hordott, amit egy májusban elfogadott, és augusztus elsejétől érvényben lévő törvény tilt Dániában.


A kép illusztráció (forrás: Wikipedia)

Hosholm városában egy bevásárlóközponthoz riasztották a rendőrséget augusztus 3-án, pénteken, miután egy 28 éves nő egy másik nővel verekedett, ami közben letépte a nő fejéről az arcát eltakaró fejfedőt, bár a rendőrség szerint nem ez volt a szándéka, csak véletlenül alakult így.


A nikáb csak egy árnyalattal jobb a burkánál (kép: ABC News)

A kiérkező rendőr szerint a nikáb lekerült a nőről, de mire kiértek, a 28 éves nő visszavette. A rendőrök fotót készítettek, valamint elkérték a bevásárlóközpont kamerafelvételeit, és választás elé állították a nőt, hogy vagy leveszi a nikábot, vagy büntetést fizet. A nő az utóbbit választotta. A rendbontásért mindkét nőt megbírságolták.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...


Szerdán így tüntettek a törvény ellen a kukásasszonyok (foró: AFP)

Az akár 10 000 koronás (500 ezer forint) bírsággal is járó törvény körül folyamatosak a tiltakozások. Míg az egyik oldal szerint az arc és az arckifejezés elválaszthatatlanul hozzátartozik az ember személyiségéhez, és segít az integrációban, addig a másik oldalon álló ún. “emberi jogi szervezetek” szerint a törvény a nők jogait és a vallásszabadságot sértik, valamint önbíráskodásnak a melegágya, miután számos országban, ahol a törvény érvényben van, rendszeressé váltak nők elleni rasszista támadások, akár egy arcot nem elfedő sál viseléséért is.

(BBC – Index nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!