2018-05-16

Mintegy 100 migráns bujkált a szomszédban egy hostelben

Oszd meg másokkal is!

Az ukrán rendőrség különleges alakulata mintegy 100 migránst vett őrizetbe egy kijevi hostelben – számolt be az Ukrajinszka Pravda a rendőrség Facebook-oldalán megjelentetett közleménye alapján.

Az NPU tájékoztatása szerint pár napja Srí-Lanka-i migránsokat fogtak el Kárpátalján, akik Magyarországon, vagy Szlovákián keresztül akartak volna nyugatra jutni. Az elfogottak elmondták, hogy hosszabb ideig egy kijevi hostelben húzták meg magukat a Trojescsina piac közelében, ahol még legalább 70 társuk maradt hátra.

A kijevi készenléti rendőrség akciócsoportja ezután tartott nagyszabású razziát az ifjúsági szállón és környékén.

A különböző helyiségekben, amelyek egyébként egy garázsszövetkezet területén találhatóak, összesen 98 olyan külföldi személyt fogtak el a kollégák, akik törvénytelenül tartózkodtak Ukrajna területén. A migránsok több mint fele Srí-Lanka-i származású, de vannak köztük bangladesi, azerbajdzsáni, tádzsikisztáni, üzbegisztáni, de még oroszországi illetőségűek is – nyilatkozta az egyik kijevi, névtelenséget kérő idegenrendészeti vezető.

Az idegenrendészeti szakember azt is elmondta, hogy bevallásuk szerint a migránsok Oroszországból jutottak Kijevbe, kikerülve a hivatalos határátkelőhelyeket.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Ezért az útért minden külföldi állítólag 3–5 ezer dollárt (800.000 – 1.300.000 forint)  fizetett az embercsempészeknek.

Az ukrán hatóságok pár napon belül ki- , illetve visszatoloncolják az elfogott illegális bevándorlókat.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!