2018-10-10

Mint lakatlan szigeten a tömegverekedésnek, akkora az esélye legyőzni Tarlóst

Oszd meg másokkal is!

A kormányközeli Nézőpont Intézet szeptemberben Budapesten végzett közvélemény-kutatása alapján

TARLÓS ISTVÁN LEGALÁBB 45 SZÁZALÉKOT SZEREZNE EGY MOST VASÁRNAP TARTANDÓ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON.

– írja az Index.

A Tarlós újabb főpolgármester-jelöltségének bejelentésére időzített felmérés szerint egy közös, eddig még meg nem nevezett, baloldali jelölt 30 százalékos eredményt érne el, a Jobbik jelöltje 6, az LMP-jé pedig 8 százalékot. Az ellenzéki pártok jelöltjei tehát összefogva is kevesebb szavazatot érnének el, jóllehet a jelenlegi pártrendszerben a Nézőpont szerint “meglehetősen valószínűtlen” a közös főpolgármester-állítás, és még akkor is veszítenének, ha az összes rejtőzködő szavazó az ellenzéki jelöltre húzná be a voksot.

Tarlós a Nézőpont szerint 11 százalékponttal népszerűbb az őt jelölő Fidesz-KDNP-nél a fővárosban. A Fidesz KDNP-nek a biztos szavazókon belül 34 százalékos támogatottsága van, de a hivatalban lévő főpolgármester az MSZP-tábor és az LMP-szavazók 14, illetve 16 százalékát is maga mögött tudhatja. Az ellenzék rendkívül fragmentált a fővárosban, a legerősebb kormányellenes párt a Momentum Mozgalom (10 százalék), őt követi a Demokratikus Koalíció (9 százalék), illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Jobbik (8-8 százalék), az MSZP és a Párbeszéd 6-6 százalékon áll a fővárosban, az LMP pedig 5 százalékot szerezne. A rejtőzködő szavazók aránya 12 százalék, ami – ahogy arra a Nézőpont rámutat – fele akkora, mint a kormánypártok előnye bármely ellenzéki párttal szemben.

A regnáló főpolgármester népszerűségének egyik oka az, hogy személyét a budapestiek nem kötik annyira a Fideszhez, mint több országos politikusét (ezt mutatja az, hogy jelentősen népszerűbb pártjánál). Másfelől a Nézőpont adatai szerint minden társadalmi csoportban legalább kétharmad, összesen pedig 71 százaléka azoknak az aránya, akik az elmúlt nyolc évben előrelépést tapasztaltak Budapesten. Ezt a véleményt még a baloldaliak és a jobbikosok többsége (53, illetve 56 százalék) is osztja, a kormánypártok táborában pedig tulajdonképpen nincsenek olyanok, akik elégedetlenek lennének a főpolgármester munkájával.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Index, Vadhajtások

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!