2017-08-15

Mindenhonnan megindultak haza a szíriai menekültek – kivéve Európából

Oszd meg másokkal is!

Csak ebben az évben több mint 600 ezer szíriai menekült tért vissza otthonába. A többségük belföldi menekült volt, de Törökországból, Libanonból, Jordániából és Irakból is egyre többen mennek vissza az egykori lakhelyükre.

2017 januárja és júliusa között 602 759 szíriai állampolgár tért vissza az otthonába – közölte pénteken a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM). A jelentés szerint a visszatérők túlnyomó többsége – vagyis 84 százaléka – korábban belső menekült volt, azaz Szíria határain belül kényszerült másik lakhelyet választani. A visszatérők 16 százaléka Törökországból, Libanonból, Jordániából és Irakból ment haza, a törökországiak és a jordániaiak elsősorban Aleppó és Haszaka tartományba költöznek.

A jelentés európai hazatérőkről nem tesz említést.

Az érintettek döntő többsége, mintegy 405 ezer ember Aleppó kormányzóságba érkezett. Ezután következik Hama kormányzóság (75 ezren) és Rakka kormányzóság (45 ezren), Idlibbe és a külön közigazgatási egységet jelentő úgynevezett vidéki Damaszkuszba 27, illetve 21 ezren költöztek vissza. Az adatok szerint a szíriai menekültek 97 százaléka a saját otthonába tért vissza, csupán 3 százalékuk kényszerült arra, hogy lakást béreljen, elhagyatott házba vagy egy másik menekülttáborba költözzön. A fenti számok emellett azt is bizonyítják, hogy a szíriai menekültek nagy többsége azokra a területekre költözik vissza, amelyeket a kormányerők felszabadítottak a lázadóktól vagy az Iszlám Államtól.

(MNO, Kuruc nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!