2019-03-14

Mikor lesz az Orbán-Merkel csúcstalálkozó? Szijjártó Péter elárulta

Oszd meg másokkal is!

Beruházásokról, a beruházók politikai aspektusairól és a magyar gazdaság ütésállóságáról beszélt lapunknak a miniszter a holnap megjelenő interjúnkban.

Vajon lesz-e Orbán-Merkel csúcstalálkozó a közeljövőben? És Orbán-Putyin? Vagy a régóta várt Orbán-Trump csúcsra mikor lehet akkreditálni? Kérdéseinkre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől kértük a válaszokat, s a holnap reggel megjelenő interjúnkból kiderül, hogy lesz-e alkalmuk a sajtófotósoknak megörökíteniük ezeket a pillanatokat.

Az interjúból kiderül továbbá, hogy újabb, 10-100 milliárdos nagyságrendű nagyberuházások bejelentésére készül a kormány, mint a miniszter elmondta, “több nagy ágyúgolyó is van a csőben”. A még tárgyalás alatt álló befektetések főleg az autóipart célozzák, de új szolgáltató központok is létesülhetnek a jövőben Magyarországon. Az alapvetően német cégekért komoly verseny folyik, de Szijjártó Péter szerint már a készpénztámogatásokról egyeztet a befektetőkkel a Nemzeti Befektetési Ügynökség. Elárulta azt is, hogy a befektetések további ösztönzésére készül a tárca, erről már készül a javaslat.

A külgazdasági kérdések sorában érintettük Orbán Viktor miniszterelnök vízióját is, mely szerint el kell érni, hogy a külföldön érdekeltséggel bíró magyar cégek annyi profitot hozzanak haza, mint amennyit az itt működő külföldi társaságok kivisznek Magyarországról. Az interjúból kiderül, melyik régióban indul el a program, és az is, hogy lesz-e folytatása.

Megkérdeztük a minisztert arról is, hogy tényleg csúszásban van-e a paksi atomerőmű bővítése. Anélkül, hogy lelőnénk a poént, idézzük egy mondatát: “Nincs elbizonytalanodás”.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Mfor.hu nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...