2018-08-09

Migránsoknak papírt hamisító bűnbandát számolt fel a rendőrség Görögországban

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Hamis útleveleket és úti okmányokat előállító bandát számolt fel a rendőrség Görögországban – közölték a dél-európai ország hatóságai. A hamis okmányokat migránsoknak adták el, akik így próbáltak más európai országokban továbbutazni.

A görög rendőrség nem hozta nyilvánosságra az akció során letartóztatott hat gyanúsított nevét és nemzetiségét.

Azt elárulta viszont, hogy a bűnbandát az Athén egyik negyedében végrehajtott akció keretében ütöttek rajta. A negyedben több ezer migráns tartózkodik, burjánzik az embercsempészet – tudatta a dpa német hírügynökség.

A bűnbanda minden egyes hamis okmányért 5-8 ezer eurót (1,6-2,5 millió forintot) kaszált.Az utóbbi hónapokban több száz migránst vettek őrizetbe Görögországban és Németországban, mert hamis okmányokkal utaztak.

A görög rendőrség július végi tájékoztatása szerint több tucat migránst tartóztattak le, akik hamisított útlevelekkel és személyi igazolványokkal próbáltak Németországba, Franciaországba és más nyugat- és közép-európai országokba tartó légi járatokra felszállni Kréta repülőterein.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A görögországi turista időszak alatt nem ritka, hogy a rendőrség hamis okmányokat birtokló migránsokat fog el. Az embercsempészek jól jövedelmező üzletet csináltak az okmányhamisításból, mióta az Európába irányuló balkáni migránsútvonalat lezárták.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...