2017-07-16

Migránsok keserítik meg a békés olasz kisvárosok és falvak életét

Oszd meg másokkal is!

A békés olasz kisvárosok és falvak élete drasztikusan megváltozott azóta, hogy a migránsok a szomszédba költöztek. 

Az elmúlt két évben gyökeresen megváltozott a Pó-síkságon lévő olasz települések élete, hiszen a környéket ellepték a főként fekete-afrikai országokból érkező migránsok. A menedékkérők beköltöztek a közelben működő befogadó állomásra, ami pillanatok alatt túlzsúfolt lett.

A Conetta nevű kisváros szélére fehér sátrakat húztak fel, hogy szállást biztosítsanak a migránsoknak. Összesen 1400 afrikai férfi költözött oda mindössze pár nap alatt.

Albero Panfilio, a város vezetője elmondta, hogy lakosok is szenvednek a kialakult állapotok miatt, többször is tartottak már tüntetést, hogy szállítsák el onnan, lehetőleg vissza az otthonukba a migránsokat.

Roberto Milan, Bagnoli di Sopra település polgármestere elmondta, hogy a városban lévő elhagyatott katonai bázisra szállítottak korábban 700 bevándorlót. Beszámolója szerint a lakosok sokszor kérték már, hogy vigyék el onnan a migránsokat, erre a mai napig nem került sor.

Hol jönnek, hol mennek, a lakosoktól koldulnak. Nagyon rendezetlen a helyzet”

– mondta Milan.

Az olasz kormány is megelégelte a tarthatatlan állapotokat, szombaton jelentették be, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy Brüsszel nem segít nekik a migránskérdés megoldásában, ezért nem tartják elképzelhetetlennek, hogy útnak indítják a bevándorlókat Brüsszel felé.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!