2018-04-16

Migrációellenes tábornokot neveznek ki az ausztrál haderő élére – 2014 óta egyetlen migránshajó sem érte el az országot

Oszd meg másokkal is!

Az Ausztráliába csónakon érkező migránsok elleni műveletet irányító tábornok, Angus Campbell lesz az ország következő vezérkari főnöke – jelentette be hétfőn Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő.

Elődje, Mark Binskin, az ausztrál légierő tábornagya júliusban távozik tisztségéből. Négy évig állt a haderő élén, de most nyugállományba vonul. Turnbull döntésének indoklásaként azt mondta, hogy a kinevezés nagyon kritikus időpontban történik, amikor egyebek között Ausztrália védelmi képességeinek legnagyobb mértékű korszerűsítését hajtja végre békeidőben.

Angus Campbell azzal került a figyelem középpontjába, hogy ő volt az újonnan alakult konzervatív kormány által 2013-tól kezdeményezett, Szuverén Határok elnevezésű művelet irányítója, melynek során a Közel-Keletről, Afrikából és Ázsiából az ausztrál partok felé igyekvő hajókat visszafordították. 2014 óta egyetlen ilyen jármű sem érte el az országot. A kormány nem nyilatkozik arról, hogy ezt milyen módszerekkel sikerült elérnie.

Ausztrália menekültpolitikája rendkívül szigorú, a menedékkérők ezreit az ország határain kívül fenntartott menekültközpontokba szállítják, és ott kell kivárniuk menedékkérelmük elbírálását. Viszont akkor sem léphetnek be Ausztráliába, ha kérelmüket jóváhagyják.

MTI, Origo nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!