2017-09-13

Merkel kizárná Magyarországot az Európai Unióból

Oszd meg másokkal is!

Angela Merkel az Európai Unióból kizárással fenyegeti Magyarországot a kötelező migráns-betelepítési kvóta elutasítása miatt.

A német kancellár, akit Európa-szerte számos kritika ért, amiért megnyitotta a határokat a menekültek számára, azt mondta, az Európai Bíróság ítéletének elutasítása kockára teszi Magyarország uniós tagságának folytatását – áll az Express brit lap beszámolójában.

A lap “Merkel háborúja Magyarország ellen: a német kancellár az EU-ból kizárással fenyegeti Budapestet” címmel megjelent cikke a német kancellár Berliner Zeitungnak adott nyilatkozatát idézi, mely szerint “elfogadhatatlan”, hogy Budapest elutasítja az Európai Bíróság döntését, ami az elosztási kvóta végrehajtásáról rendelkezett.

Elmondása szerint, bár a magyar kormány nem mondta ki egyértelműen, hogy elutasítja magát az ítéletet, nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyja azt – ami az elutasítással egyenértékű.

“Amikor egy kormány figyelmen kívül hagyja az Európai Bíróság ítéletét, az elfogadhatatlan.”

– mondta, majd arra a kérdésre, hogy a migrációs válság kapcsán kialakult szembenállás vezethet-e Magyarország Európai Unióból való kizárásához, nem adott egyértelmű nemleges választ.

Merkel azt mondta, a kialakult helyzet “alapvető kérdéseket” vetett fel az integrált Európával kapcsolatban, és ezt a problémát az Európai Tanács októberben meg kell vitassa.

Hídfő.ru nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!

nyaralás, hotel, hostel, tengerpart, samsung, mobiltelefon, iphone, led tv, használtautó, lidl