2018-02-08

Mégsem lesz Göncz Árpád megálló?

Oszd meg másokkal is!

A Magyar Idők információi szerint még nincs végleges döntés a felújított 3-as metró állomásainak elnevezéséről. A megálló átnevezésének a bizonytalanná válása minden bizonnyal nem független attól, hogy komoly tiltakozást váltott ki az a BKK-közlemény, amely szerint a 3-as metró Árpád hídi állomását – a szocialista vezetésű XIII. kerület kérésére – a néhai államfőről, volt SZDSZ-es ügyvivőről tervezi átnevezni a közlekedési vállalat.

A felújított 3-as metró állomásainak elnevezéséről még nincs végleges döntés – írja a Magyar Idők a fővárosi önkormányzatra hivatkozva.

A lap megkereste a fővárosi közlekedési vállalatot, hogy mely szervezet, mikor és milyen indokkal döntött az Árpád hídi megálló átnevezéséről, és azt ki ellenjegyezte. A BKV sajtóosztálya a kérdéseivel a fővároshoz irányította a lapot.

Az újság megkeresését követően ugyanakkor a 3-as metró rekonstrukciójának internetes oldaláról, a www.m3felujitas.hu honlapjáról eltűnt az állomásátnevezésekről szóló korábbi közlemény, miközben az állomások látványtervei között még továbbra is szerepel a Göncz Árpád városközpont név.

A Fővárosi Közgyűlés 2016. március 30-i ülésén egy ellenszavazattal döntött úgy, hogy Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád városközpontnak hívjanak.

A városrész Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jön létre.

Azonban sem az előterjesztésben, sem a vita jegyzőkönyvében nem szerepel, illetve utalás sincs rá, hogy az ottani felszíni vagy a föld alatti BKV-megállók, állomások – például a metróé – Göncz Árpád nevét vegye fel.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!