2017-05-18

Meg­lepő svéd húzás, orosz­lá­nok­kal védik ki a ter­ror­tá­ma­dást

Oszd meg másokkal is!

Az áp­ri­lisi, öt ha­lá­los ál­do­za­tot kö­ve­telő stock­holmi ter­ror­tá­ma­dás után nyolc svéd nagy­vá­ros is fo­kozni sze­retné a köz­te­rü­le­tek biz­ton­sá­gát – kü­lön­böző mód­sze­rek­kel te­szik a ter­ror­tá­ma­dá­sok­nak el­len­ál­lóbbá a sé­tá­ló­ut­cá­kat, te­re­ket.

A legtöbb helyen arra készülnek, hogy különböző súlyos útakadályokat helyeznek ki az utcák bejáratához, így az autós vagy kamionos gázolók nem tudnának a tömegbe hajtani. A biztonsági kamerák és a járőröző rendőrök száma is nőni fog, a felvételeket pedig alaposabban fogják kielemezni a jövőben.

A terrortámadás sújtotta Drottninggatanba már sokkal nehezebben hajthatna be egy terrorista – ugyanis egy sor kőoroszlán állná útját. A betonfigurák egyenként három tonnát nyomnak, így még egy teherautót is lelassítanának, esélyt adva így a tömegnek a túlélésre. A sétálóutca elején korábban is oroszlánok ücsörögtek, de azok a szobrok jóval könnyebbek voltak, így nem tudták feltartóztatni a 39 éves üzbég terrorista, Rakhmat Akilov kamionját.

Ripost nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!